Verona, Garcia ja Freeman mestareiksi

Kuva
Future7media
Kolmessa luokassa saatiin mestarit selville jo tänään. Suomalaisille ei sen sijaan päivä paistanut.

EnduroGP-luokassa nähtiin huipputiukka kamppailu voitosta, sillä Brad Freeman ja Josep Garcia eivät meinanneet saada eroa toisiinsa millään. Freeman piti kuitenkin kärkipaikkaa sitkeästi hallussaan lähes koko päivän. Toiseksi viimeisellä maastokokeella Garcia kukisti kuitenkin Freemanin reilulla viidellä sekunnilla ja nousi ensimmäistä kertaa kisan johtoon. Freeman teki kaikkensa viimeisellä maastokokeella ja ajoikin pohjat, mutta Garcia jäi vain pari sekuntia ja näin Garcia voitti lopulta lähes kolmella sekunnilla. Freeman oli päivän kakkonen ja mestaruus jäi varmistettavaksi sunnuntaille, kun yksi piste mestaruudesta jäi puuttumaan. Kolmantena podiumille nousi Steve Holcombe.

Enduro1-luokassa päästiin viettämään mestaruusjuhlia, kun Andrea Verona otti kauden yhdeksännen voittonsa ja karkasi samalla tavoittamattomaan pistejohtoon. Toiseksi sijoittui Matteo Cavallo ja kolmanneksi Theophile Espinasse.

- Tänään ei ollut helppo päivä, mutta voitin kuitenkin. Nyt on riittävästi pisteitä, että mestaruus varmistui. Kausi on mennyt hyvin, vaikka joukossa oli pari huonompaakin päivää, Verona muisteli.

Enduro2-luokassa voittoon ajoi Josep Garcia ja se tarkoitti myös sitä, että espanjalaiset pääsivät täräyttämään samppanjapullot auki maailmanmestaruuden merkiksi. Steve Holcombe ajoi maaliin toisena ja Wil Ruprecht kolmantena. Näin Ruprechtin kausi päättyy MM-hopeaan, mutta Holcombe saa tehdä vielä täyden päivätyön MM-pronssin eteen. Eero Remeksen vaisu kausi jatkuu edelleen, nyt oli tuloksena kymmenes sija.

- Oli täydellinen päivä, vaikka pääni oli täynnä ajatuksia. Olin kolme vuotta poissa tästä sarjasta. Tänään varmistin Enduro2-luokan mestaruuden ja voitin yleiskilpailun. Huomenna on uusi päivä ja mitä tahansa voi tapahtua, Garcia pohti.

Enduro3-luokan voittoon ajoi jälleen kerran Brad Freeman. Britti on ajanut tällä kaudella voitosta voittoon, joten luokan maailmanmestaruus oli todellakin ansaittu. Toiseksi sijoittui Jaume Betriu ja se riitti varmistamaan MM-hopean. Päivän kolmonen oli Daniel McCanney ja hän ajaa huomenna MM-pronssista veljeään Jamiea vastaan.

- Oli mukava voittaa mestaruus jo tänään. Tämä on ensimmäinen vuoteni tässä luokassa ja kaikki päivät ovat menneet loistavasti. Pyörä on toiminut hienosti koko vuoden. Tämä päivä jäi hiukan harmittamaan, koska hävisin niukasti hienon taistelun yleiskisan voitosta. Huomenna ainoa tavoitteeni on yleismestaruus, Freeman suunnitteli.

Yllätyksiä junioreissa

Jos junioriluokassa olisi pitänyt veikata kolmen kärkeä, niin voittokerroin olisi varmasti ollut melkoisen korkea. Voiton otti Jed Etchells. Tämä ei vielä mikään huippuyllätys ollut, vaikka voitto olikin britin ensimmäinen. Kakkossijalta löytyy Bernat Cortes ja kolmanneksi ajoi Max Ahlin. Pistejohtaja Matteo Pavoni jätettiin neljänneksi ja pistekakkonen Lorenzo Macoritto ehti viidenneksi. Paljon ei jäänyt muisteltavaa myöskään Roni Kytösen päivästä, sijoitus oli yhdestoista.

- Ei jalka oikeastaan ajamista haitannut,tänään ei vain lähtenyt. En vain päässyt oikein mihinkään. Ajo oli kovin varovaista, enkä pysynyt linjalla. Tässä on vain monta tekijää, jotka vaikuttavat ajamiseen. Ei se vain aina lähde, vaikka miten haluaisi. Sitten kun yrittää puristaa, niin sitten menee nurin. Viimeisellä pätkällä kävi niin. Täytyy huomiselle yrittää keksiä jotain. Kisoja ei enää sen jälkeen ole, niin pitää yrittää ajaa kuin miehet, eikä mennä koko ajan kuin körö körö kirkkoon, Kytönen suunnitteli.

Junior1-luokassa maaliin tultiin järjestyksessä Jed Etchells, Lorenzo Macoritto ja Sergio Navarro Huertas. Roni Kytönen sijoittui viidenneksi ja World Cup -mitali otti jälleen muutaman askeleen kauemmas. Hermanni Haljala ajoi maaliin sijalla 10.

Junior2-luokan otti päivän yllättäjä Bernat Cortes. Max Ahlin oli toinen ja Matteo Pavoni kolmas. Luokassa oli mukana myös suomalaisväriä, kun Eetu Puhakainen ajoi maaliin sijalla 13.

Youth-luokassa Albin Norrbin jatkaa voittoputkeaan. Thibault Giraudon ajoi maaliin toisena ja kolmas oli Harry Edmondson. Samuli Puhakaisen päivä päättyi kahden maastokokeen jälkeen keskeytykseen.

- Kakkospätkällä hajosi vaihdeakseli. En ainakaan huomannut, että se olisi edes mihinkään osunut, mutta poikki se meni. Se meni vapaalle, enkä saanut mitään vaihdetta päälle, vaikka kuinka yritin. Pyörä saatiin kuitenkin kuntoon ja katsastettua, niin huomenna yritän uudestaan, Puhakainen lupasi.

Naisten luokassa Laia Sanz ajoi voittoon ja jatkaa kohti maailmanmestaruutta. Jane Daniels oli toinen ja Mireia Badia kolmas.

Mestaruudet ovat jakamatta enää yleiskilpailussa eli EnduroGP:ssä, sekä naisten luokassa. Niissä mestarit saadaan selville sunnuntaina.