Peetu (oik.) ja Pyry Juupaluoma hallitsivat Vesijärvenajoa.
Kuva
Kytönen Motorsport tiedotus
Peetu ja Pyry Juupaluoma ottivat kaksoisvoiton tänään Vesijärvenajossa.

Vesijärvenajo kaasuteltiin tänä vuonna Hälvälässä ja kilpailumuotona oli tällä kertaa endurosprint. Kisa käynnistyi aamulla C, V50, V60- ja naisten luokkien päästessä radalle. Aamun luokat kiersivät reitin kolmeen kertaan ja ajoaikaa heille kertyi yli tunnin verran. C-luokan yleiskilpailun voittoon ajoi Hämeenlinnan Moottorikerhon Juha-Pekka Laakso. Toiseksi kaasutteli Jesse Lindberg, joka jäi voitosta vain kahdeksan sekuntia. Kolmannesta sijasta käytiin vieläkin tiukempi taistelu, jonka vei nimiinsä Aleksi Alanne. Rasmus Kumaja jäi neljänneksi, häviten vain 0,12 sekuntia kolmannen sijan. Luokan neljäs oli Teemu Hänninen. Luokan neljä nopeinta saivat samalla nousun B-luokkaan.

V50-luokassa Kangasalan Moottorikerhon Sami Ikonen ajoi voittoon 22 sekunnin erolla Antti Laineeseen. Niko Pahlberg oli kolmas, ennen Marko Vierulaa ja Marko Perttilää. V60-luokan voitto meni jälleen Jämsän Seudun Moottorikerhon Veli-Matti Mäkiselle. Ari Kannela oli toinen ja Reijo Karppinen kolmas. Tapio Tyllinen oli neljäs ja Kari Kuutela viides. Naisten luokassa Porin Moottorikerhon Sanna Sainio ei sortunut tällä kertaa virheeseen AT-ajoissa ja otti luokan voiton yli kolmen minuutin erolla Viivi-Maria Mäkiseen. Milja Käpynen kolmas, Roosa Juotsjoki neljäs ja Tiina Honkanen viides.

Iltapäivällä reitille pääsivät A, B- ja V40-luokan kuljettajat, jotka kiersivät lenkin viiteen kertaan. Jämsän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluoma otti ohjat käsiinsä heti alusta lähtien. Juupaluoma kellotti 16 sekunnin pohja-ajan heti ensimmäiselle kierrokselle ja sama tahti jatkui koko kisan ajan. Ainoastaan viimeisellä kierroksella jäi Juupaluomalta saavuttamatta. Maalissa hänen voittomarginaalinsa oli minuutin ja 38 sekuntia. Toiseksi ajoi Peetun pikkuveli Pyry Juupaluoma, jolle kolmanneksi kaasutellut Antti Hänninen jäi 22 sekuntia. Tiitus Enjala ajoi viimeiselle kierrokselle pohja-ajan ja oli yleiskilpailun neljäs, ennen Hugo Svärdiä.

B-luokkaa hallitsi Miehikkälän Moottorikerhon Ville Meisola, jonka voittomarginaali oli yli neljä minuuttia. Joni Hakulinen ajoi toiseksi ja Roni Heikkala kolmanneksi. Aksu Keurulainen oli neljäs ja Atte Salo viides. V40-luokassa Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Paavola otti voiton 12 sekunnin erolla Janne Mukkalaan. Mika Kaseva jäi 11 sekuntia Mukkalalle ja oli kolmas. Janne Leander ajoi neljänneksi ja Arto Kallioinen viidenneksi.