Varjonen innostui hieman liikaa yleisön kannustuksesta

Miro Varjonen oli tyytyväinen ajoonsa Hyvinkäällä.
Kuva
Jani Hovi
Miro Varjosen ja Sampo Rainion tunnelmat viikonlopun kilpailuista.

Miro Varjonen oli perjantaihinsa tyytyväinen vaikka eriin pääsy meni hieman liian tarkalle. Varjonen ajoi ensimmäisessä erässä sijalle 29.

- Ajo oli tosi rentoa perjantain ensimmäisissä harjoituksissa kun ei ollut paineita sijoituksesta. Sitten aika-ajoissa taisin vasta aivan lopussa tehtyä ajan jolla olin 40. Meni aika hilkulle, että pääsin edes eriin. Erä oli ihan mukava, kun oli hyvin ajoa alla. Se menikin ihan hyvin vaikka startti oli vähän huono. Lähdin aika huonosti puomilta, mutta sain tyrkättyä sisälle ja sain petrattua sijoitusta toisessa kurvissa. 

Lauantain toinen erä olikin Varjoselle hieman tapahtuma rikkaampi, mutta tulos tyydytti miestä.

- Toiseen erään muutin hieman taktiikkaa ja yritin mennä ulkokurvin kautta. Se nyt ei yllättänyt, että massa ajautui eteen ja siinä vielä joku kaatui edessä. Siinä sai hieman kierrellä niitä kasoja ja muutenkin ensimmäinen kierros oli vähän vaikea. Vaikka olin tehnyt hyvän lämmittelyn ennen erään niin minulla oli vaikeuksia saada itseäni hereille kun ajoa oli alla vain kolme kierrosta. Erän edetessä väsyin hieman normaalia aikaisemmin ja alkoi tulla virheitä. Kerran ajauduin ulos radalta ja menin melkein jonkin mainostaulun läpi. Siinä meni hieman aikaa, kun siitä ei voinut samantien ajaa takaisin radalle ilman, koska siinä olisi tullut vaaratilanne. Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen kun tavoite oli päästä kolmenkympin paremmalle puolelle ja olin maalissa 27.

Varjonen saikin ajaa viikonlopun kilpaa koko rahan edestä ja osasi ottaa kovatasoisen kilpailun hyvänä harjoituksena tulevaan.

- Onhan nämä paljon parempaa treeniä verrattuna Suomen kisoihin. Tuolla kolmenkympin tienoillakin erot on tosi pienet. Kun ajoin ulos radalta jäin heti sen verran, etten millään saanut ryhmää enää kiinni. Rata oli eilen tosi hyvä ja tänäänkin, mutta patit olivat vain vielä isompia. Vaikka sitä pattia on ja se on isoa, rata oli koko ajan ihan ajettava. SM-kisoissa patit on sellaista pienempää ja reikäistä. Sekin on raskasta, mutta kyllä tämä toinen erä oli melkoisen raskas. Tästä on helpompi lähteä SM-kilpailuihin kun nämä olivat sen verran kovemmat kapinat. Nyt tietää ainakin mitä pitää jatkossa parantaa. Tämänkin luokan kärkikuskit on ihan ammattilaisia ja mekaanikot on ammattimiehiä, niin kyllä tuolla joukossa 16-vuotiaana ajaminen oli tosi hyvää treeniä. 

Muiden suomalaisten tavoin myös Varjonen oli innoissaan kotiyleisön kannustuksesta. Tosin Varjosella tuo kannustus aiheutti jo pientä yliyrittämistä.

- Siinä ennen maalia oli kunnon kannustusta ja moottorisaha lauloi. Siitä sai kovasti buustia. Eilen tyrkkäsin siinä kohtaa ulos radalta, kun innostuin yleisön kannustuksesta hieman liikaa, Varjonen naureskeli.
 

Sampo Rainio kärsi koronan jälkioireista ja se näkyi erityisesti jaksamisessa.

- Startti onnistui paremmin kuin eilen ja se avasi ajoa hyvin. Minulla oli hyvä vauhti päällä siinä alussa ja sektoriajat olivat jopa melko lähellä kärkeä. Tampereen kilpailun jälkeen sairastin koronan enkä päässyt ajamaan kuin kerran ennen tätä kilpailua. Tänä viikonloppuna voimat on olleet ihan loppu, vaikka annoin kyllä aivan kaikkeni. En voi muuta sanoa, kuin että korona on kyllä aika kova tauti. Toivottavasti nämä jälkioireet menisivät nyt äkkiä pois ja pääsisin samaan kuntoon missä olin ennen sairastumista. Ajon jälkeen en meinaa palautua millään. Setin jälkeen yskittää paljon ja tulee räkää, eli keuhkoissa on vielä jotain.

Kaikesta huolimatta Rainio keräsi hyvän tukun EM-pisteitä ja olikin siihen tyytyväinen.

- Uran ensimmäiset EMX250-luokan pisteet ja niitä tuli ihan hyvä määrä. Siihen on pakko olla tyytyväinen kaikki huomioiden. 

Rainio tiimeineen pohtii nyt lähipäivät miten kausi hänen osaltaan jatkuu.

- Tässä täytyy nyt katsoa tosi tarkkaan ettei rasita itseään ja seurata palautumista. Ensi viikonloppuna olisi Viron mestaruussarjan osakilpailu ja johdan siellä sarjaa. Se olisi minulle tärkeä kisa ensi kautta ajatellen, mutta katsotaan mitä tässä tehdään. Toivottavasti tämä kunto menisi nyt parempaan päin, Rainio totesi allapäin.