Varaslähtö MP-messuille

Jari Mattila haki tuntumaan GASGASin uutuuksiin MP-messujen polkupyörien testialueella.
Kuva
Antti Hellsten
Me kävimme ottamassa ensi maistit MP-messuista ja ennen kaikkea GASGAS ECC- ja MXC -sähkömaastopyöristä.

MP-messut käynnistyvät virallisesti perjantaina aamulla klo 10 aikaan, mutta osa tapahtuman mediasta pääsi aistimaan tunnelmia messuhallissa jo tänään. GASGAS E-Bicycles järjesti nimittäin messukeskuksessa lehdistölle ECC- ja MXC -sähkömaastopyörämallien koeajotilaisuuden MP-Messujen polkupyörien testialueella. 

d

Uusi GASGAS ECC.

Mielenkiintoisen tilaisuudesta teki se, että siellä oli ensimmäistä kertaa Suomessa virallisessa testissä SRAM Eagle Powertrain -moottoriyksikkö, joka löytyy edellä mainituista GASGASin malleista. Pyörissä on myös coast shift -ominaisuus, jonka varmasti jokainen hieman kokeneempi sähkömaastopyöräilijä kokee hyödylliseksi. Toiminta tulee siinä vaiheessa todella tarpeen, kun lasketaan alamäkeä isolla vaihteella ja huomataan alamäen muuttuvan pohjalla ylämäeksi. Normaalissa tapauksessa vaihteen vaihtaminen ei ole alamäessä helppoa, kun ei poljeta. Coast shift -toiminnon avulla voi kuitenkin vaihtaa vaihdetta pienemmälle, jolloin moottori pyöräyttää eturatasta sen verran, että haluttu vaihde menee paikalleen. Polkimet eivät kuitenkaan liiku tässä tapauksessa.

r

Cycle Service Nordicin Janne Laitio esitteli SRAMin uutta moottoriyksikköä.

Ensimaistit pyöristä myöhemmin Xracigissä, mutta sitä ennen kaikki voivat mennä seuraavan kolmen päivän aikana testaamaan pyöriä MP-messuille. Messut on avoinna Helsingin messukeskuksessa perjantaina 2.2. klo 10-20, lauantaina 3.2. klo 9-18 ja sunnuntaina 4.2. klo 10-17.

d

Viikonloppuna testattavana on myös GASGAS Moto 2.