Vantaalla ajetaan juhlavuoden viimeinen perinteinen endurokilpailu

Teksti
Vantaalla ajetaan 21.10.2023 enduron syyskauden päättävä VMK enduro 70 -juhlakilpailu. Kaksi maastokoetta sisältävä reitti on suunniteltu kaikentasoisille harrastajille ja tarjoaa viimeisen tilaisuuden ajaa kansallinen endurokilpailu kaudella 2023.

Kilpailussa ajetaan kaksi vaihtelevaa maastokoetta. Mukana on sekä nopeaa cc-tyyppistä reittiä että paikoin teknisempiä osuuksia, mutta painopiste on jouheasti ajettavassa ja hyvin etenevässä endurossa.

Hanskallion maastoissa ajetaan n. 7,5 kilometriä pitkä maastokoe. Hanskallion polkuja kunnostetaan ennen kisaa koneella ja reittimestari lupailee mukaan myös pientä pätkää ennen ajamatonta osuutta. Pienillä muutoksilla monille tuttu Hanskallion reitti saadaan tarjoamaan jokaiselle jälleen kerran uusia elämyksiä. Hanskallion haastavimpia paikkoja ei ajeta, vaan reitti on suunniteltu niin, että vähemmän kokeneetkin harrastajat pystyvät hyvin ajamaan kisan läpi.

Maastokokeen reittikartta:

r

Lavangossa ajettava Circulation Circuit -maastokoe noudattelee pitkälti viime talven Päitsin viimeisen maastokokeen jälkeä kierrellen motocross-ratojen alueella ja on pituudeltaan n. 3 km.

Reitillä ajetaan luokasta riippuen 2–4 kilpailukierrosta. Tarkat kierrosmäärät:

V60 ja kuntoluokka: 2 kierrosta
V50, naiset ja C: 3 kierrosta
A, B ja V40: 4 kierrosta

Kilpailussa on mukana myös kuntoluokka, joten kisa tarjoaa oivallisen tilaisuuden lähteä kokeilemaan reittienduroa. Kilpailun ilmoittautuminen on avoinna Moottoriliiton Motti-palvelussa 14.10.2023 asti. 

Alla reittivideo Hanskallion maastokokeesta.