Uusinta Portugalissa

Steve Holcombe johtaa MM-sarjaa ennen kauden viimeistä kisaviikonloppua.
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarja päättyy viikonloppuna Portugalissa. Kisa kaasutellaan samalla reitillä Marco de Canavesessa kuin viime viikonloppunakin.

Neljän kisaviikonlopun mittainen MM-sarja päättyy sunnuntaina Portugalissa, jolloin ratkaistaan kaikkien luokkien mestaruudet. Sarja käynnistyi syyskuun puolen välin jälkeen Ranskassa, jonka jälkeen ajettiin Italian GP. Kauden kolmas kilpailu ajettiin viime viikonloppuna myös Portugalin Marco de Canavesessa, jossa ajetaan tänäkin viikonloppuna. Tällä kertaa reitti kierretään kuitenkin toiseen suuntaan, kuin edellisessä kilpailussa.

EnduroGP-luokassa nähdään kahden kuljettajan välinen taistelu arvostetusta mestaruudesta. Steve Holcombe johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla Beta-tiimikaveriinsa Brad Freemaniin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Holcombelle riittää molemmilta päiviltä kakkossijat mestaruuden varmistamiseen. Tämä olisikin erittäin todennäköistä ”normaalissa” tapauksessa, mutta viime viikonloppuna enduron MM-sarjaan paluun tehnyt Josep Garcia sekoittaa pakan kärkitaistelun osalta. Garcia oli viime viikonloppuna ensimmäisenä päivänä kolmas, mutta voitti toisen päivän. Espanjalainen tuokin oman mausteensa myös mestaruustaisteluun, vaikka ei olekaan siinä itse mukana. Sarjassa kolmantena on Andrea Verona, joka on kuitenkin jo 36 pisteen päässä Holcombesta.

Enduro GP-pistetilanne:

 1. Steve Holcombe 112
 2. Brad Freeman 105
 3. Andrea Verona 76
 4. Thomas Oldrati 69
 5. Loic Larrieu 66

Enduro1-luokka kiinnostaa luonnollisesti suomalaisia Eero Remeksen osalta. Verona ja Oldrati hallitsee pikkuluokkaa ja mestaruus ratkaistaankin heidän välillä. Antoine Magain on sarjassa kolmantena ja Remes neljäntenä. Valitettavasti Remeksen viime sunnuntain keskeytyksen jälkeen kaksikon ero on jo 30 pistettä, joten Remeksen mahdollisuudet mitaleille ovat enää valitettavasti teoreettiset.

Enduro1-pistetilanne:

 1. Andrea Verona 111
 2. Thomas Oldrati 107
 3. Antoine Magain 84
 4. Eero Remes 54
 5. Davide Soreca 50

EnduroJ-luokassa Shercon Hamish MacDonald kasvatti pistejohtonsa jo 19 pisteeseen, kun Theo Espinasse joutui keskeyttämään viime viikonloppuna lauantain kilpailun. Wil Ruprecht nousi sarjassa kolmanneksi, mutta on jo 20 pistettä Espinassen takana. Huolimatta Roni Kytösen viime sunnuntain epäonnesta, hän on sarjassa yhä viidentenä ja vain seitsemän pisteen päässä Ruprechtista. Näin ollen Kytösellä on yhä mahdollisuudet MM-pronssiin. World Cup arvolla ajettavassa EnduroJ1-luokassa Kytönen pitää yhä sarjan kärkipaikkaa hallussaan 10 pisteen erolla Ruy Barbosaan.

EnduroJ-pistetilanne:

 1. Hamish MacDonald 111
 2. Theo Espinasse 92
 3. Wil Ruprecht 72
 4. Matteo Pavoni 68
 5. Roni Kytönen 65

EnduroY-luokan World Cupissa Fantic-kuljettaja Jed Etchells vankisti pistejohtoaan viime viikonloppuna ja johtaa sarjaa nyt 11 pisteen erolla Sergio Navarroon. Claudio Spanu kolmantena, 11 pisteen päässä Navarrosta. Hugo Svärd on sarjassa viidentenä, mutta on jo 27 pisteen päässä Spanusta, joten Remeksen tavoin Svärd mahdollisuudet nousuun kolmen parhaan joukkoon ovat enää teoreettiset. Hermanni Haljalla on sarjassa seitsemäntenä.

EnduroY-luokan pistetilanne:

 1. Jed Etchells 113
 2. Sergio Navarro 102
 3. Claudio Spanu 91
 4. Harry Edmondson 80
 5. Hugo Svärd 64
 6. Alejandro Navarro 53
 7. Hermanni Haljala 53