Uusi kärkinimi Dakarilla

Kuva
Rally Zone
Dakar-rallin neljännen etapin jälkeen kisan kärkeen nousi jälleen uusi kuljettaja.

Neljäs etappi piti sisällään tänään 337 kilometrin mittaisen erikoiskokeen. Päivän nopeimman ajan kellotti Hondan Joan Barreda, joka oli lähes kuusi minuuttia nopeampi kuin päivän kakkoseksi ajanut Yamahan Ross Branch. KTM:n Daniel Sanders oli päivän kolmas, jääden kahdeksan sekuntia Branchille. Eilisen nopein ja tänään reitille ensimmäisenä startannut Toby Price teki erikoiskokeen alussa navigointivirheen ja jäi lopulta lähes 15 minuuttia pohja-ajasta. Barredan tavoin muiden kärkikuljettajien jälkeen startannut viime vuoden voittaja Ricky Brabec oli yllättäen vasta 18. nopein, huolimatta hyvästä starttipaikasta. Yleisesti arvailtiinkin, että Brabec taktikoi ja säästi renkaitaan, eikä myöskään halunnut startata huomiselle etapille ensimmäisten kuljettajien joukossa. Kuljettajien mielestä kilpailun viides etappi on navigoinnin puolesta kilpailun vaikein, jolloin ensimmäisinä reitille starttaavat kuljettajat joutuvat hankalimpaan paikkaan.

Tämän päivän etapilla viidenneksi ajanut Husqvarnan yksityistiimin kuljettaja Xavier De Soultrait nousi kokonaiskisan kärkeen 15 sekunnin erolla Barredaan. Branch on kisassa kolmantena, reilut viisi minuuttia kärkipaikasta.

Huomenna on edessä kisan viides etappi, joka on pituudeltaan 661 kilometriä ja pitää sisällään 456 kilometrin mittaisen erikoiskokeen. Etukäteen tiedossa on se, että päivästä tulee todella vaikea, sillä erikoiskokeella on luvassa vaikeita hiekkadyynejä ja vastapainona vaikeaa kivikkoa.

Alla kisan tilanne neljän etapin jälkeen.