Uusi kärkikuljettaja Dakarilla

Adrien Van Beveren nousi kilpailun kärkeen.
Kuva
Yamaha
Adrien Van Beveren siirtyi Dakarin kärkeen tänään. Päivä oli jälleen kuljettajilla haastava, etenkin navigoinnin osalta.

Toinen viikko Dakarilla laitta tilanteet kärjessä uuteen järjestykseen. Päivän dramaattiset tapahtunut käynnistyi jo ennen erikoiskokeen alkua, kun rallissa toisena ollut Daniel Sanders kaatui siirtymällä. Alustavien tietojen mukaan hänen ranteensa ja kyynärpäänsä murtui. Kun Sanders jäi sivuun kilpailusta, tänään ensimmäisenä reitille starttasi hänen tiimikaverinsa Sam Sunderland. Britti avasi reittiä ja oli vaikeuksissa navigoinnin kanssa, häviten yli 25 minuuttia aikaa. Reitille toisena startannut Matthias Walkner oli samanlaisissa ongelmissa ja jäi päivän pohja-ajasta 22 minuuttia.

Päivän nopein oli Hondan Nacho Cornejo, 44 sekunnin erolla KTM:n Kevin Benavidekseen. Cornejon tiimikaveri Joan Barreda oli päivän kolmas, ennen Luciano Benavidesta ja Lorenzo Santolinoa.

Kokonaiskilpailussa kärkeen siirtyi Yamahan Adrien Van Beveren. KTM:n Walkner on kilpailussa nyt kakkosena, reilut viisi minuuttia Van Beverenin takana. Viime vuoden voittaja Kevin Benavides on kolmantena, vain 11 sekuntia tiimikaverinsa takana. Sunderland on neljäs, mutta hänkin on vain 26 sekunnin päässä Walknerista. Santolino on viidentenä ja hänkin on kärkeä jäljessä vain 6.34. Pablo Quintanilla on kuudes ja Barreda seitsemäs, hekin ovat vain reilut kahden minuuttia kärjen takana. Näin ollen odotettavassa on todella mielenkiintoinen toinen viikko kilpailussa.

Alla kokonaistilanne.