Uusi 2023 KTM 890 Adventure R on julkaistu

Teksti
Kuva
KTM
Tuntuvasti päivitetyn KTM 890 ADVENTURE R tekniset ja rakenteelliset päivitykset nostavat sen ajo-ominaisuudet ja -mukavuuden uudelle tasolle.

Uusi KTM 890 ADVENTURE R ilmentää hyvin KTM:n READY TO RACE -johtoajatusta ja perimää - kehittelyn keskipisteessä ovat olleet entistä paremmat ajo-ominaisuudet niin maastossa kuin kiemuraisilla pikkuteillä. Tämä tuli hyvin esille, kun KTM 890 ADVENTURE R esiteltiin 2022 KTM Adventure Rider Rally -tapahtumassa Idahossa Yhdysvalloissa. Metsäisissä vuoristomaisemissa kiemurtelevat pikkutiet ja polut sekä laveammat maantiet olivat täydellisiä uuden KTM 890 ADVENTURE R:n ominaisuuksien monipuoliseen tarkasteluun. 2022 KTM Adventure Rider Rally -tapahtumaan osallistuneet lukuisat, vaativan tason seikkailumotoristit saivat mahdollisuuden koeajaa uudistetun KTM 890 ADVENTURE R:n hyvinkin vaihtelevissa maisemissa. Koeajojen perusteella he olivat erittäin vakuuttuneita uudistetun KTM 890 ADVENTURE R:n suorituskyvystä ja ominaisuuksista.

KTM 890 ADVENTURE R:n varusteluun on noukittu parhaita paloja KTM:n seikkailupyöristä. WP-jousituspaketti on sama kuin menestyksellisessä KTM 450 RALLY:ssa - edessä täysin säädettävä WP XPLOR -etuhaarukka ja takana monisäätöinen WP XPLOR PDS -iskunvaimennin. Jousituksen perussäädöt on päivitetty vastaamaan KTM 890 ADVENTURE R -ominaisuuksia, joten tuloksena on toiminnaltaan ja tuntumaltaan erinomaisen herkkä jousitus. KTM 450 RALLY on myös ergonomian osalta ollut uuden KTM 890 ADVENTURE R esikuva - kate, polttoainesäiliö, sivupaneelit, pohjapanssari ja moottorin suojaus ovat muodoiltaan tuttuja KTM 450 RALLY:n tiimoilta. 2023 KTM 890 ADVENTURE R tuo virtaviivaisuutta ja READY TO RACE -tyyliä korostavia ulkoisia piirteitä, joita ovat muun muassa uudenmallinen, matala tuulilasi, korkealla oleva etulokasuoja sekä moottorin pohjapanssari ja suojat. Nämä kaikki ovat omiaan nimenomaan haastavassa maastoajossa.

s

Uuden, USB-pistokkeilla varustetun, 5" TFT-näytön grafiikka on entistä selkeämpi. Samoin valikkojen selaus on helpompaa. Entistä tarkempi navigointi helpottaa niin reitin suunnittelua kuin ajoa etenkin vieraassa ympäristössä. Näytölle voi myös ohjelmoida kymmenen yhteystietoa/puhelinnumeroa. Vaihtoehtoisesti voi myös soittaa kymmeneen viimeksi vastattuun puhelinnumeroon

KTM 890 ADVENTURE R:n tietotekniikka ja ajoavustimet on myös päivitetty uusilla ominaisuuksilla. Esimerkiksi ABS-järjestelmää ohjaa nyt 6D -sensori. CMU-keskusyksikkö saa näin jatkuvasti tietoa pyörän nopeudesta, kallistuskulmasta ja liikkeistä/käytöksestä. Näiden tietojen avulla CMU-keskusyksikkö ohjaa ABS-järjestelmää annostelemaan jarruvoimaa tilanteen mukaan. Esimerkiksi maastossa ja soratiellä ABS-järjestelmän voi myös kytkeä pois OFFROAD ABS/OFFROAD MODE -asetuksella. Valinnaisella RALLY MODE -asetuksella ei tarvitse valita erikseen OFFROAD ABS -asetusta.

Kun tie levenee, on 2023 KTM 890 ADVENTURE R mukava myös matka-ajossa. Väritykseltään uuden, yksipaikkaisen satulan muotoilu varmistaa helpon liikkumisen maastoajossa ja maantiellä hyvän ajomukavuuden. Euroopan malliston KTM 890 ADVENTURE R on varustettu kulutuskestävillä ja pito-ominaisuuksiltaan monipuolisilla Mitas ENDURO TRAIL+ renkailla.

KTM on lisännyt KTM 890 ADVENTURE R elektronisiin valinnaisohjelmiin uuden DEMO MODE -ohjelmapaketin. Sen avulla kuljettaja voi käyttää kaikkia saatavilla olevia elektronisia ajoavustimia ja tehokarttoja ensimmäiset 1500 kilometriä. Näin kuljettajan on helpompi päättää mitä mahdollisia lisäohjelmia/ominaisuuksia hän haluaa uuteen 2023 KTM 890 ADVENTURE R seikkailumoottoripyöräänsä.

2023 KTM 890 ADVENTURE R – UUTTA

 • KTM 450 RALLY -tyylinen uusi kate ja muotoilu
 • Virtaviivaisempi tuulilasi
 • Jousituksen uudet perussäädöt vähentää ajorasitusta pitkillä matkoilla
 • Päivitetty TFT-värinäyttö USB-pistokkeilla ja uusilla kuvakkeilla/grafiikalla
 • Päivitetty ABS-järjestelmä (9.3 MP)
 • OFFROAD ABS -asetus jossa OFFROAD MODE- ja valinnainen RALLY MODE-asetus
 • Paremmin offroad-ajoon sopivat Mitas ENDURO TRAIL+ renkaat
 • Päivitetty, tarkempi navigointi
 • DEMO MODE -asetus ensimmäiset 1500 kilometriä
 • Varoitusvilkkujen painike ohjaustangossa
 • Uudenmallinen pohjapanssari ja moottorin suojat