USA:lla vahva alku Sixillä, paahtava helle piinasi kuljettajia

Teksti
Josep Garcia oli avauspäivän nopein kuljettaja.
Kuva
Future7media
Six Days Enduron ensimmäinen päivä Argentiinassa on takana. Trophyssa vahvimmin aloitti USA. Juniorien nopein oli Ruotsi ja naisissa parhaasta vauhdista vastasi Australia.

Sixi polkaistiin käyntiin Argentiinassa, San Juanin ympäristössä. Ensimmäinen kilpailupäivä ei suuria yllätyksiä tarjonnut ja ennakkoveikkauksetkin menivät aika lailla kohdilleen. Kilpailun ensimmäinen päivä sen sijaan yllätti monet kuljettajat, sillä lähes 40 asteen helle ja pitkä kivikkoiset siirtymät laittoivat kuljettajat todella koville. Tämän takia päivään mahtuikin todella paljon keskeytyksiä.

Trophyjoukkueissa USA:n nelikko otti johtopaikan jo ensimmäisellä maastokokeella ja kasvatti johtonsa maaliin tultaessa jo lähes kahteen minuuttiin. Iso-Britannia nousi viimeisellä maastokokeella kakkospaikalle ja kolmantena on Ranska, jolla on eroa kakkospaikkaan vajaa minuutti. Espanja on neljäntenä ja pitkään kakkospaikalla ollut Italia putosi viidenneksi Samuele Bernardinin vietettyä viimeisellä maastokokeella viitisen minuuttia ylimääräistä aikaa.

Päivän nopein kuljettaja oli Espanjan Josep Garcia. Hän oli ensimmäisellä maastokokeella toiseksi nopein ja ajoi pohjat kaikille muille.

- On hienoa, että ensimmäinen päivä on takana. Ensimmäinen kierros oli vaikea, mutta sitten pääsin ajorytmiin. Vauhtini riitti ja olen tyytyväinen. Kisa on kuitenkin pitkä ja vasta alussa, Garcia muistutti.

Toiseksi parhaasta vauhdista vastasi Italian Andrea Verona ja kolmanneksi kiireisin oli USA:n Dante Oliveira.

- Tämä oli joukkueen kannalta hieno päivä. Siirtymätkin olivat tiukkoja, eikä missään pystynyt huilaamaan, mutta tämä oli kuin kotona ajaisi. Huomisesta tulee varmasti vaikea, kun ajetaan vielä samaa reittiä, Oliveira arveli.

Junioritrophyn kärkipaikalla aloitti Ruotsi, eikä tuosta paikastaan myöskään päivän aikana luopunut. Ruotsalaiskolmikko teki päivän aikana kahden ja puolen minuutin eron toisena olevaan Italiaan. Kolmantena jatkaa Ranska, joka on parikymmentä sekuntia Italian takana. USA putosi päivän viimeisellä maastokokeella kakkospaikalta neljänneksi ja viidentenä jatkaa Iso-Britannia.

- Oli todella kuuma ja erittäin vaikea avauspäivä tälle kisalle. Meillä oli kuitenkin hyvä päivä. On mahtavaa johtaa kisaa ja yritämme huomenna jatkaa samaan malliin, lupaili Ruotsin ykkösnyrkki Albin Norrbin.

Naisten luokassa kilpailu on äärimmäisen tiukkaa. Australia ja USA eivät saaneet avauspäivänä eroa toisiinsa juuri lainkaan. Australian kolmikko on kuitenkin johdossa, mutta ero on vai kaksi ja puoli sekuntia. Ranska jatkaa kolmantena, mutta ero kärkikaksikkoon on jo 12 minuuttia. Kaksi suosikkia putosi kokonaan pois pelistä, sillä Iso-Britannialta Emily Hall joutui keskeyttämään. Samoin kävi Saksalle, jolta kesken jäi Maria Franken kisa.

Keskeytysten suma

Jo Sixin ensimmäinen päivä osoitti sen, että kilpailijat eivät tule pääsemään helpolla, sillä kerhojoukkueiden kisassa on koettu melkoinen keskeytysten suma. Kun matkaan lähti 77 joukkuetta, niin maaliin selvisi täydellä miehistöllä vain 31 kolmikkoa. Mikäli keskeytyksiä tulee jatkossa samaan tahtiin, ei maaliin tule keskiviikkona enää yhtään kerhojoukkuekuljettajaa. Ensimmäisenä päivänä maaliin pääsi 151 kilpailijaa ja kisan joutui keskeyttämään peräti 83 kilpailijaa. Myös Dynaset Hydraulics -joukkue oli vaikeuksissa ja kisa jäi kaikilta kolmelta kuljettajalta kesken. Ensimmäisenä keskeytti Joan Maso, seuraavaksi Reijo Karppinen ja viimeisenä Arturo Casanova.

Joka tapauksessa kilpailu jatkuu tiistaina samalla reitillä, eikä ainakaan toistaiseksi ole tietoa, että aikatauluakaan olisi muutettu.