Uran 30. etappivoitto Barredalle

Joan Barreda nappasi etappivoiton tänään Dakarilla.
Kuva
Julien Delfose
Hondan Joan Barreda kaasutteli tänään Dakarilla etappivoittoon. Kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa yhä Daniel Sanders.

Dakarin neljäntenä varsinaisena kisapäivänä ajettiin 425 kilometrin mittainen erikoiskoe. Tänään kilpailun huoltoporukka sai hieman hengähtää, sillä etappi lähtö ja maali oli samassa paikassa. Oman haasteen tänään kilpailijoille toi myös navigointi ja laittoi etenkin kärjessä olleet kuljettajat koville.

Päivän ykköseksi ajoi tänään yksityisessä Monster Energy JB -tiimissä ajava Honda-kuljettaja Joan Barreda. Etappivoitto oli Barredan uran 30. Toiseksi tänään ajoi Hondan tehdastiimissä ajava Pablo Quintanilla, joka ajoi Barredan tavoin tämän kilpailun parhaan etappinsa. Kaksikon ero maalissa oli vain 16 sekuntia. Tänään toisena reitille startannut Skyler Howes oli taasen hyvässä vauhdissa ja Husqvarna-kuljettaja oli päivän kolmas, jääden reilun minuutin Barredasta. Toby Price oli neljäs ja Adrien Van Beveren viides.

Eilisen etapin voittanut Daniel Sanders starttasi reitillä tänään ensimmäisenä, eikä ollut aivan parhaassa mahdollisessa vauhdissa. Sanders jäi päivän pohja-ajasta neljä minuuttia ja sai lisäksi päivän aikana kahden minuutin aikarangaistuksen (syy ei ole meillä vielä tiedossa). Näin ollen Sanders oli päivän kahdeksas. Eilen kolmanneksi ajanut ja kokonaiskilpailussa toisena ollut Mason Klein oli tänään epäonninen. Klein oli viimeiselle väliaikapisteelle asti Barredan vauhdissa, mutta kohtasi teknisiä ongelmia aivan lopussa, menettäen kymmenen minuuttia aikaa. Enduro21-verkkosivuston mukaan Kleinilla oli ongelmia polttoaineensyötön kanssa.

Kilpailun yhteistuloksissa GASGAS-kuljettaja Sanders säilytti paikkansa kärjessä. Toisena oleva Howes on toisena 3.33 Sandersia perässä. KTM:n Kevin Benavides on kolmantena, neljä minuuttia Sandersin takana. Klein putosi yhteistuloksissa sijalle kuusi, ollen nyt 10 minuuttia Sandersin takana.

Alla kärjen kokonaistilanne.

d