Tuttu tahti Heinolan avauserissä

MX1-luokan ensimmäisen erän startti Heinolassa oli Jere Haaviston heiniä.
Kuva
Jani Hovi
Heinolan SM-motocrossin avauserät eivät tarjoilleet yllätyksiä. Ainoastaan MX2-luokassa nähtiin jo ennen kisaerän alkua mestaruustaistelun kannalta ratkaisevia hetkiä.

MXD-luokan startti meni tuttuun tyyliin Noora Uron nimiin. Radoille paluun tehnyt Melissa Mäntylä otti johtopaikan haltuunsa kuitenkin nopeasti ja ajoi muilta karkuun. Hanna Mertsalmi piti alussa kakkospaikkaa hallussaan, mutta menetti sen Janette Mieloselle. Mertsalmi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi erän lopussa takaisin kakkossijalle. Erän lopussa Mertsalmi ajoi Mäntylää kiinni, mutta Mäntylä piti pintansa ja voitti erän. Mertsalmi kaatui aivan viimeisen kierroksen lopussa yrittäessään ohittaa kierroksella ohitettavaa kuljettajaa ja Mielonen nousi toiseksi. Mertsalmi ajoi kolmantena maaliin.

MX125-luokan startti meni Kasimir Hinderssonin nimiin, joka sai peräänsä Onni Jaakonsaaren, Eemil Ruuthin ja Simo Koskisen. Ruuth ohitti Jaakonsaaren ensimmäisellä kierroksella. Tämä nelikko ajoikin kärjessä samassa järjestyksessä viimeiselle kierrokselle asti. Silloin Jaakonsaari onnistui ohituksessaan ja otti kakkostilan. Hindersson ajoi siis voittoon, perässään Jaakonsaari, Ruuth, Koskinen ja Arttu Sahlsten.

MX2-luokan osalta huonoja uutisia saatiin ennen kisaa, kun mestaruudesta tiukasti taistellut Nico Stenberg ei Heinolaan saapunut. Jo Karkkilassa vaivanneet terveydelliset asiat pakottivat Stenbergin jäämään kilpailusta pois, eikä häntä nähdä luultavasti myöskään kauden päätöksessä Orimattilassa.

Aika-ajoissa Miro Varjonen puolestaan koki kovia. Varjonen kaatui ja satutti selkänsä tilanteessa, ja edessä oli vierailu sairaalaan.

Erän startti meni Jere Rönkön nimiin, mutta Sampo Rainio otti nopeasti paikkansa kärjestä. Mauno Nieminen nousi toiseksi ja tämä kaksikko erottuikin nopeasti muista. Nieminen ahdisteli Rainiota loppuun asti, mutta Rainio piti pintansa ja otti voiton. Rönkkö oli pitkään kiinni kolmospaikassa, mutta Hermanni Koskinen otti viimeisen podiumpaikan erän lopussa. Kertaalleen kaatunut Matias Vesterinen oli erässä viides.

MX1-luokan ensimmäinen erä ei valitettavasti tarjoillut suurta urheilujuhlaa kilpailullisessa mielessä. Jere Haavisto otti startin nimiinsä ja ajoi suvereenisti erävoittoon. Juuso Matikainen selvään tyyliin toiseksi erässä. Emil Silander kaatui toiselta sijalta ensimmäisellä kierroksella, mutta nousi erän aikana kolmanneksi. Pekka Nissinen neljäs ja Alex Tapio viides.

Toiset erät Heinolassa starttaavat hetken kuluttua.