Turkki naisten mestariksi

Iina Turkki juhli naisten Suomen Cupin voittoa.
Kuva
Jani Hovi
Iina Turkki nappasi naisten Suomen Cupin mestaruuden tänään Turengissa, jossa kaasuteltiin veteraanien ja naisten cupien päätöskilpailut.

Riihimäen Enduroseura järjesti tänään Janakkalan Rastikankaalla kauden viimeisen henkilökohtaisen endurokilpailun, jossa oli arvopisteitä. Viime päivien sateet olivat kastelleet reitin läpikotaisin ja luvassa olikin pitkää savispooria. Sprint-formaatilla ajettu kilpailu oli veteraanien ja naisten Suomen Cupien päätöskilpailu. Huomio kohdistuikin naisten luokkaan, sillä V50-luokan mestaruuden oli jo aiemmin varmistanut Sami Ikonen ja V40-luokan saman tempun oli tehnyt Mika Karma.

Ennen kauden päätöstä naisten luokassa tilanne oli selvä niiltä osin, että sarjan kärjessä olleelle Iina Turkille olisi riittänyt mestaruuden varmistamiseksi kolmossija. Toisena naisten sarjassa oli Sanna Sainio, joka oli voittanut kaksi ajamaansa kilpailua, mutta porilainen ei ollut mukana kauden toisessa kilpailussa.

Aamulla ajettu naisten kilpailu käynnistyi Sanna Sainio tahdista, joka ajoi ensimmäisellä kierrokselle 19 sekunnin pohja-ajan. Toiseksi nopeimman kierrosajan ajoi Viivi Mäkinen, ennen Turkkia. Toisella kierroksella Sainion vauhti jatkui hyvänä ja hän kellotti nopeimman ajan silloinkin, 12 sekuntia Turkkia nopeampana. Kolmannella kierroksella alkoivat Sainion hankaluudet, kun taas puolestaan Turkki pääsi parempaan vauhtiin. Sainio kaatui syvässä kuraspoorissa, eikä ajo enää maistunut.

- Reitti ei ole kyllä yhtään sellaista, mistä itse pidän. Omaan makuun kunnon metsäpolut ovat sitä oikeaa enduroa, mutta tämä muistuttaa enemmän peltokilpailua, Sainio kertoi.

Turkki mestariksi

Viimeisellä kierroksella pohjat kellotti Riina Lampinen, 27 sekunnin erolla Turkkiin. Kun pätkäajat laskettiin yhteen, nappasi Turkki päivän voiton reilun minuutin turvin.

- Ensimmäisellä kierroksella ajosta ei tullut oikein mitään, mutta sitten ajo parani toisella kierroksella. Loppu oli taas vaikeampaa, kun reitti oli haastavassa kunnossa. Nyt tuntuu hienolta voittaa mestaruus, Turkki kertoi.

Turkki

Iina Turkki.

Lampinen nousi viimeisen kierroksen hienolla ajolla kilpailussa toiseksi, vain sekunnin erolla Mäkiseen. Sainio tuskaili myös viimeisellä kierroksella ja jäi Lampisen pohja-ajalle lähes kaksi minuuttia, pudoten samalla kilpailussa neljänneksi. Pisteiden kannalta tämä tiesi sitä, että Mäkinen ja Lampinen olivat tasapisteissä kakkosena ja Sainio putosi mitalien ulkopuolelle. Mäkisen ja Lampisen paremmuuden sarjassa ratkaisi näin ollen kauden parhaan kilpailun tulos. Mäkinen voitti kesällä Kalpalinnassa ajetun kilpailun ja niinpä hän nappasi Suomen Cupin hopean ja Lampinen pronssin.

Mäkinen

Viivi Mäkinen.

Savola voittoon

Aamulla ajettiin myös V50-luokan Suomen Cupin kilpailu. Kolmantena sarjassa ollut Antti Laine ajoi pohja-ajat kolmelle ensimmäiselle kierrokselle, ennen Jyrki Savolaa, joka ei ole sarjaa kiertänyt. Viimeiselle kierroksella pohja-ajan kaasutteli Timo Soanjärvi, joka menetti viime viikonloppuna V50-luokan Suomen Cupin voiton hänen pyöränsä männän haljettua Kiteellä. Toiseksi nopeimman ajan viimeiselle kierroksella ajoi jälleen Savola ja se riittikin tuomaan hämeenlinnalaiselle voiton 4,05 sekunnin turvin.

Savola

Jyrki Savola.

Soanjärvi nousi toiseksi ja Laine jäi lopulta kolmanneksi. Soanjärven ja Laineen ero maalissa oli äärimmäisen pieni, vain 0,74 sekuntia. Niko Pahlberg oli kilpailussa neljäs ja Kari Pihlajaniemi viides.

Suomen Cupin pisteissä sijoitukset tiesivät sitä, että Ikosen perässä hopeaa otti Soanjärvi ja pronssia Laine.

Koskinen dominoi

C-luokassa mielenkiinto kohdistui Kimi Koskiseen. Viime vuoden motocrossin MX2-luokan Suomen mestari ajoi ensimmäisen endurokilpailunsa ja nappasi heti C-luokan voiton reilun kolmen minuutin erolla. Mika Hyötylä oli C-luokan kakkonen ja molemmat saivat suoran nousun B-luokkaan. Konsta Reunala oli kolmas, Jani Teivaala neljäs ja Kai Malmikoski viides.

Koskinen

Kimi Koskinen.

Aamulla ajettiin myös V60-luokan kilpailu. Sen voitto meni Juha Piiroiselle, ennen Reijo Karppista ja Antti Myllymaata.

Iltapäivällä Janakkalassa ajetaan V40-luokan Suomen Cup, sekä A- ja B-luokkien kilpailu.

Kilpailun tulokset.

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : La, 10/23/2021 - 16:33

Anteeksi nyt vaan, Jykä on on Hattulalainen , niinkuin toimittajakin ja kirjoittanut ;)

Kieli
suomi