Tuovatko lisäravinteet vauhtia, testissä uusi Stark, munat tankkiin Lapissa ja paljon muuta

Uusi Xracing OFFROADPro -lehti ilmestyy 14.9. ja tätä on lehdessä luvassa.

Millainen uusi Stark Varg todellisuudessa on? Miten pyörässä kestää akku? Millaisissa olosuhteissa se loistaa ja missä ei? Uudesta lehdestä löytyy kattava, seitsemän sivun testi pyörästä. Testissä on myös uusi 2024 Husqvarna TC125, jonka kohdalla testikuljettajamme Jari Mattila selvitti, ovatko pyörään tulleet uudistukset onnistuneita.

Saako lisäravinteilla lisää vauhtia ajoon, vai ovatko ne täysin turhia? Keskustelimme asiantuntijoiden kanssa ja selvitimme, milloin lisäravinteita kannattaa käyttää ja milloin niillä ei ole merkitystä. Pyörien osalta motocrossin MM-sarjan mekaanikko kertoo kolme parasta vinkkiään pyörän huoltoon.

Toimittajamme Pasi Järviö kävi elämänsä endurosafarilla Lapissa, joka jäi mieleen myös siitä, että partamies löi munansa tankkiin niin, että tähdet vilisivät silmissä. Seurasimme myös Jere Haaviston MM-viikonloppua Latviassa. Jutusta käy yksityiskohtaisesti ilmi, millainen Haaviston kisamatkan aikataulu oli ja mitä mies puuhasi viikonloppuna.

Käymme läpi myös Vantaan MM-motocrossin. Missä siinä onnistuttiin ja missä epäonnistuttiin? Trialin lajiryhmä on puolestaan ymmärtänyt television voiman ja hankki lajin SM-kilpailulle yli 300 000 katsojaa. Sisu Extreme oli myös onnistunut koitos, mutta siitä huolimatta kilpailun tulevaisuus on valitettavasti vielä avoin. Lehdessä lisää näistäkin asioista.

Turussa ajettiin neljänä vuonna supercrossia ja omat muistonsa vuoden 1999 kilpailusta kertovat Tomi Konttinen, Jussi Sajo ja Jukka Pirinen. Kim Savaste kertoo, mitkä ovat olleet hänen mieleenpainuvimmat pyöränsä ja Pertti Kärhä muistelee puolestaan ikimuistoisinta kilpailuaan. Testasimme myös Yamahan uuden MORO 07 -sähkömaastopyörän ja muistelemme bensapulaa vuoden 2000 Motocross of Nations -kilpailussa.

Uusi lehti on postitettu tilaajille viime viikon perjantaina ja sen virallinen jakelupäivä on 14.9.