Tunnelmia Latviasta

Motocrossin MM-sarja jatkui eilen Kegumsissa. Tässä MXGP-luokan kärkiviisikon kommentit kisan jälkee.

Glenn Coldenhoff, GasGas

Mitä voin oikein sanoa, päivä oli todella mahtava. Aika-ajojen jälkeen teimme pyörän jousitukseen muutoksia ja ne kannattivat. Tiimini teki pitkällä tauolla paljon työtä pyöräni kanssa, jotta se olisi parempi starteissa. Ja tänään se näkyi. Ensimmäisessä erässä olin toinen startin jälkeen ja sitten otin johtopaikan kolmannella kierroksella. Muutaman kierroksen kuluttua osuin isoon kiveen, joka oli spoorissa. Se heitti minut ulos radalta ja menetin johtopaikan. Yritin lopussa vielä nousta takaisin kärkeen, mutta se oli liian myöhäistä. Toisessa erässä otin sitten holeshotin ja voitin. Erä oli todella raskas, etenkin viimeiset kierrokset. Pidän todella paljon tästä yhden päivän formaatista, enkä malta odottaa keskiviikkoa.

Tim Gajser, Honda

Aika-ajoni oli hyvä ja sain ensimmäisen puomipaikan kisaeriin, joten pystyin ainakin mukautumaan uuteen formaattiin hyvin. Sain hyvät startit molemmissa erissä, ottaen ensimmäisessä erässä holeshotin ja ollen toisessa erässä kakkosena Coldenhoffin jälkeen. Voitin ensimmäisen erän, mutta sitten toisessa erässä valitettavasti kaaduin ”aaltosuoralla” yrittäessäni vaihtaa ajolinjaa, jotta olisin voinut ohittaa Coldenhoffin ja nousta kärkeen. Yritin nousta mahdollisimman nopeasti takaisin ylös, mutta putosin viidenneksi ja ajoi sillä sijalla myös maaliin. Olisin tietysti halunnut onnistua ohituksessa ja voittaa, mutta nyt olin yhteispisteiden kakkonen.

Romain Febvre, Kawasaki

Tämä oli ensimmäinen kilpailuni Kawasakilla ja olin heti podiumilla. Olen todella onnellinen itseni ja myös tiimin puolesta, sillä olemme kulkeneet pitkän matkan helmikuun loukkaantumiseni jälkeen. Ajoin edellisen kerran MM-kisaa lähes vuosi sitten, joten olen tyytyväinen tulokseen. Ensimmäisen erän starttini oli hyvä ja olin toisena. Sitten toisessa kurvissa osui Seewerin kanssa yhteen ja menetin muutaman sijan. Sain kuitenkin hyvän rytmin päälle ja oli maalissa kolmas, vain muutaman sekunnin voittajan perässä. Toisen erän startissa Jasikonis ajoi puomiin ja sitten Herlings leikkasi eteeni, mutta olin sisälinjalla ja lähtöni oli kuitenkin kohtuullinen. Olin nopeampi kuin kaksi edellä olevaa kuljettajaa erän loppupuolella, mutta viimeisellä kierroksella he todella antoivat palaa, joten tyydyin kolmanteen sijaan.

Jeremy Seewer, Yamaha

Kohtuullinen startti kisaviikkoon. Täytyy ottaa huomioon, että ajamme viikon aikana kolme kilpailua ja täytyy pysyä terveenä. Yksikin kaatuminen, josta tulee pieniä vammoja, tekee hommasta haastavan. Ensimmäisessä erässä otin alun varmanpäälle, kun edellisestä kilpailusta oli niin pitkä aika. En halunnut tehdä sitä virhettä, että olisin ajanut alun liian lujaa. Toisessa erässä tunsin radan jo paljon paremmin ja tiesin, että minulla riittäisi vauhti voittoon asti. Lopussa ohitin melkein Coldenhoffin, mutta en kuitenkaan pystynyt siihen. Tunnen kuitenkin oloni hyväksi ja odotan innolla tulevia kilpailuja täällä.

Jeffrey Herlings, KTM

Tämä päivä olisi voinut mennä paljon paremmin. Startit olivat huonoja ja ensimmäisen erän alussa olin myös hieman hidas. Nousin neljänneksi, mutta hukkasin aivan liian paljon energiaa noustessani. En ole todellakaan tyytyväinen, mutta olemme nyt aloittaneet kilpailemisen ja tiedän mitä minun täytyy tehdä kun ajamme jälleen kolmen päivän kuluttua.