Toukokuunajossa uutuutena myös V70-luokka

V60-luokka ei enää kerää kisojen iäkkäämpiä kuljettajia, vaan Orimattilassa sen tekee V70-luokka.
Kuva
Jani Hovi
Orimattilan Moottorikerhon isännöimä enduron perinteinen Toukokuunajo Orimattilassa lähestyy hyvää vauhtia.

Tällä kertaa Orimattilassa on kuitenkin luovuttu perinteistä ja ensimmäistä kertaa kisan historiassa se järjestetään sprintkilpailuna.

- Ajattelimme, että jos edes kerran pääsisimme hieman helpommalla. Vuonna 2019, kun meillä oli SM-kisa, niin siinä oli viisi maastokoetta ja se oli kyllä melkoinen ruljanssi. Kokeillaan nyt miltä tällainen vaikuttaa, kertoi kisan ratamestari Pekka Koskela.

Crossiradan ympäristöön toteutettu reitti käynnistyy useamman kilometrin pituisella siirtymäosuudella. Se pitää sisällään niin paikallistietä, maastoa kuin metsäautotietäkin. Siirtymä ajetaan aina joka kierroksella ennen maastokoetta. Upotuspaikkoja ei ole missään ja ojien ylityksiin on tehty sillat.

- Maastokoe on ainakin minun mielestäni ihan mukava, siinä on yhdistettynä motocrossrataa, endurolenkkiä ja nuorimpien kuljettajien minirataa. Se saattaa ehkä suosia hieman enemmän crossikuskeja, mutta mielestäni sain siitä melko monipuolisen, Koskela selvitti.

Kilpailussa ajettavaa kierrosmäärää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta suunnitelmissa on 4-7 kierrosta. Tarkka kierrosmäärä selviää vasta, kun tiedossa on ilmoittautuneiden määrä. Crossiradan ympäristölupa päättyy joka tapauksessa kello 18:00, johon mennessä kisa on oltava ohi.

Koronarajoitukset ovat edelleen voimassa, joten valitettavasti yleisöllä ei ole mahdollisuutta lähteä kisaa seuraamaan. Kisa itsessään ei kuitenkaan ole millään lailla uhattuna.

- Sikäli tilanne on kuitenkin hyvä, että tartuntatautilääkäri on kisalle luvan myöntänyt, joten perumisuhkaa ei ole olemassa, mutta yleisöä ei voida paikalle päästää, Koskela harmitteli.

Kisassa on paljon luokkia ja jälleen on yksi luokka tullut lisää. Ensimmäistä kertaa lajin historiassa mukana on myös V70-luokka.

- Päijänneajossahan tuo luokka piti olla viime vuonna, mutta kun se peruuntui, niin tämä on nyt tosiaan ensimmäinen kerta. Me ajattelimme, että kokeillaan tulisiko tällaiseen luokkaan kukaan mukaan. Onhan meillä kuitenkin luokkaan sopivia kuljettajia.Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 16. toukokuuta, joten nyt kaikki veteraanit mukaan, Koskela muistutti.