Toukokuunajo Pohjolan tahdissa

Eemil Pohjola oli Toukokuunajon voittaja.
Kuva
Jani Hovi
Eemil Pohjola kaasutteli selvään voittoon enduron SM-sarjan kesäkauden avanneessa Toukokuunajossa.

Enduron SM-sarjan kesäkausi starttasi tänään Myrskylän maisemissa, jossa kaasuteltiin perinteinen Toukokuunajo. Sää Myrskylän seudulla on ollut parina edellisenä viikkona varsin kostea, mutta tänään varsinaisena kisapäivänä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko päivän ajan. Yleiskilpailun osalta kilpailussa ajettiin kaksi kierrosta ja yhteensä 10 maastokoetta. Kilpailun jälkeen maastokokeet puhuttivat kuljettajia ja moni kritisoi niitä upotuspaikkojen takia.

Odotuksien mukaan Eemil Pohjolalle ei löytynyt tänään vastusta, vaan Pohjola hallitsi kisaa toisesta maastokokeesta lähtien. TM-kuljettaja kaasutteli yleiskilpailun voittoon reilun kahden minuutin erolla toiseksi ajaneeseen Roni Kytöseen.

- Reitti tuntui sopivan minulle hyvin, ainakin tuloksien mukaan. Olin oikeastaan vain kerran tänään kiinni, joten senkään puolesta ei ollut suurempia ongelmia. Kisaa edeltävät treenit eivät ole sujuneet ihan odotetulla tavalla, joten olin hieman epävarma vauhdistani ennen kisaa, samalla myös E2-luokan voittanut Pohjola kertoi.

Kytönen oli kilpailun kakkonen ja voitti samalla E1-luokan.

- Ei tämä reitti ollut kyllä ollenkaan sellainen, mistä olisin pitänyt. Olin muutaman kerran päivän aikana kiinni ja sellaista ei pitäisi kyllä SM-kisan pätkillä tapahtua. Mutta kaikesta huolimatta ajoni kulki ihan hyvin ja olen tyytyväinen luokkavoittoon, Husqvarna-kuljettaja kertoi.

Yleiskilpailun kolmantena maali AT-asemalle ajoi Hugo Svärd. Valitettavasti Svärdiltä puuttui matkasta sideharsorulla ja avaruuslakana, jotka tarkastettiin maalissa. Näin ollen Svärd sai minuutin aikarangaistuksen ja putosi yleiskilpailussa neljänneksi.

- Tavarat olivat minulla vyölaukussa, mutta en ottanut sitä mukaan viimeiselle siirtymälle, Svärd harmitteli. Aikarangaistuksesta huolimatta Svärd oli E1-luokan kakkonen.

Yleiskilpailun kolmanneksi nousi näin ollen Aleksi Jukola, joka voitti samalla E3-luokan.

- Ihan hyvä päivä. Olen tyytyväinen oman luokan voittoon tänään ja se oli pääasia, KTM-kuljettaja kertoi.

Yleiskilpailun viides oli Jiri Leino. Antti Hänninen menetti runsaasti aikaa jäätyään kiinni viimeisellä maastokokeella ja putosi kuudenneksi.

Luokkakohtaiset raportit kisasta myöhemmin.

Yleiskilpailun TOP20