Töttermanille korkeimmat suomalaispisteet CC:n V50 Suomen Cup -osakilpailussa

Teksti
Kaj Tötterman nappasi korkeimmat pisteet tänään V50-luokan Suomen Cupista.
Kuva
Marko Vihriä
Helsingin Moottorikerhon Kaj Tötterman ajoi suomalaiskuljettajista korkeimmat pisteet offroad-moottoripyörien cross countryn 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -kauden toisessa osakilpailussa, mutta luokan voitto matkasi Ruotsiin VGN:ssä..

Asikkalan Vesivehmaan VGN-kilpailussa kilpailtiin 50-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -osakilpailu sekä useiden kansallisten luokkien lähdöt lauantaina. Ajaminen jatkuu sunnuntaina Suomen mestaruussarjan sekä naisten, alle 20-vuotiaiden ja 40-vuotiaiden veteraanien Suomen Cupien toisilla osakilpailuilla. Mukana on myös classic-pyörien sekä nelipyöräisten ATV-luokkien koitos. Samalla ajetaan Eurooppa Cupin avausosakilpailu.

Lauantaina suomalaisista korkeimmat Suomen Cup -pisteet otti Helsingin Moottorikerhon Kaj Tötterman, joka ei osallistunut kauden avaukseen Parolannummella huhtikuussa. VGN:ssä voiton korjasi Ruotsin Bosse Högberg. Kolmas oli hänen maanmiehensä Kenneth Häll.

- Oli mahtava kilpailu. Sain hyvän startin, mutta sen jälkeen iski tuttu ongelma - käteni menivät jumiin. Rimpuilin menemään, ja siitähän ne kädet sitten lopulta rentoutuivat ja pystyin ajamaan normaalisti, Tötterman hymähteli.

- Kilpailu ja reitti olivat todella hienoja. Reitillä oli nyt aiempaan verrattuna enemmän enduromaista polkua. Reitistä puolet taisi sopia endurohäiskille ja puolet crossihemmoille.

Keski-Suomen Moottorikerhon Kari Hirvimäki ajoi VGN:ssä neljänneksi säilyttäen 50-vuotiaiden Suomen Cup -sarjajohtonsa. Avauksessa kolmanneksi sijoittunut Nummelan Moottorikerhon Martti Ståhl oli nyt viides nousten sarjan kakkospaikalle, sillä ensimmäisessä osakilpailussa toiseksi ajanut Numibia Racing Teamin Karri Tikkanen ei osallistunut VGN:ään.

Yli 350 kuljettajaa

Suomen suurimmassa cross country -kilpailussa, eli VGN:ssä ajettiin lauantaina myös useita kansallisten luokkien lähtöjä.

85-kuutioisten pyörien luokissa voittoihin ajoivat Lohjan Seudun Moottorikerhon Juho Ahokas 12-16-vuotiaissa ja Asikkalan Moottorikerhon Kiia Heinonen 12-16-vuotiaissa tytöissä. Mäntsälän Moottorikerhon Albert Juhola voitti 125-kuutioisilla pyörillä ajetun, 13-16-vuotiaiden kuljettajien luokan.

15-29-vuotiaissa vahvin oli ruotsalainen Tobias Häll, 30-39-vuotiaissa Saarijärven Moottoripyöräurheilijoiden Ville Svan, 40-49-vuotiaissa Turun Moottorikerhon Vesa Niskala, 60-vuotiaissa Racing Club Kouvolan Hannu Kormano ja naisissa Sysmän Moottorikerhon Mari Tiihonen.

Junioriluokissa oli mukana 41 ja muissa luokissa yhteensä 322 kuljettajaa.

Arvosarjojen sunnuntaina

Sunnuntaina Vesivehmaalla ajetaan Suomen mestaruussarjan toinen osakilpailu. SM-sarjan avauksen voitti Tuusulan Moottorikerhon Eero Remes. Enduron hallitseva maailmanmestari on ilmoittautunut kilpailuun, vaikka mursi peukalonsa ja loukkasi kylkeään enduron MM-osakilpailussa kaksi viikkoa sitten.

SM-osakilpailun ennakkosuosikki on entinen enduron MM-sarjan ammattilainen, ruotsalainen Joakim Ljunggren, joka on voittanut VGN:n kahdella edellisellä kerralla. Ljunggren toivoo, että Remes on mukana, jolloin tarjolla on todella kova vastus kolmituntisessa kilpailussa.

SM-pisteissä toisena oleva ja enduron EM-sarjassakin kilpaileva Espoon Moottorikerhon Roni Salin on mukana kilpailussa sunnuntaina. Kilpailun jättää väliin puolestaan SM-sarjan kolmospaikan Sipoon Moottorikerhon Hugo Svärd, jonka kilpailemisessa pääpaino on enduron MM-sarjassa.

SM-pisteissä neljäntenä oleva kilpailuisäntien, eli Salpausselän Moottorikerhon Antti Hänninen joutuu jäämään kilpailusta sivuun sairastelun takia.

Hallitseva Suomen mestari, Turun Moottorikerhon Miro Lehto lähtee VGN:ään SM-sarjan viitospaikalta.

Vesivehmaan lentokentän ympäristössä ajetaan myös naisten, alle 20-vuotiaiden ja 40-veteraanien Suomen Cup -kauden toinen osakilpailu sunnuntaina. Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen johtaa naisten luokkaa, Jämsän Seudun Moottorikerhon Pyry Juupaluoma on ykkösenä alle 20-vuotiaissa ja Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Mika Karma pitää kärkipaikkaa 40-vuotiaissa.

Sunnuntai käynnistyy ATV-pyörien kaksituntisella startilla kello 8:30. Classic-pyörät lasketaan tunnin mittaiseen lähtöönsä kello 11:30. SM-luokka sekä naiset, alle 20-vuotiaat ja 40-vuotiaat suuntaavat kolmituntiseen koitokseensa kello 13:00. Heidän kantaansa lähtevät pari- ja joukkueajon kuljettajat.

Tapahtuma on yleisölle maksuton. VGN järjestetään Lahden pohjoispuolella, Vesivehmaan lentokenttäalueella osoitteessa Lentotie 105, Asikkala.

Kilpailussa ajetaan ruotsalaisen Gotland Grand National -kilpailun mukaisella järjestelmällä, joten varsinaiset luokkanimitykset poikkeavat suomalaisista. Eurooppa Cupin pisteistä kilpaillaan ATV:ssä, Eliitissä (vrt. SM-luokka), naisissa, 40-vuotiaissa ja alle 23-vuotiaissa (U23, vrt. alle 20-vuotiaat U20).

VGN on osa cross countryn Suomen mestaruussarjaa, eli SML Mobius SM Cross Country -sarjaa.

SML Mobius SM Cross Country -sarjan yhteistyökumppaneita ovat Mobius, Duell, Bike & Boat World, Biolan, Brandix, KTM, Mitas, Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena ja Xracing.

Tulokset:
www.racetecresults.com/Results.aspx?CId=16587&RId=142