Toinen kisapäivä takana Iisalmessa

Teksti
Alexander Wiik.
Kuva
Jani Hovi
MX-liigan toisena kilpailupäivänä Iisalmessa ajettiin viiden veteraaniluokan Suomen Cupin pisteiden lisäksi kuuden lisäluokan kilpailut.

Toisen päivän päälähtönä oli veteraaniluokkien kisa, jossa taisteltiin kaikkien viiden veteraaniluokan Suomen Cupin pisteistä. Katsojien kannalta on tietysti hyvä, että kilpailijoita radalla on enemmän kuin muutama, mutta viiden luokan seuraaminen yhtaikaa on kyllä jokseenkin mahdotonta. Yhteensä puomille asettui 25 kilpailijaa.

Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Alexander Wiik, joka sai peräänsä Matti Korkeamäen. Jarno Mattila ohitti kuitenkin nopeasti Korkeamäen ja nousi toiseksi. Järjestys säilyi pitkään samana, mutta erän lopulla Lari Lehtiö ohitti Korkeamäen ja nousi kolmospaikalle. Neljäntenä ruutulipulle ajoi Korkeamäki ja viidentenä Esa Pellikka. Luokkiensa voittajia olivat Matti Korkeamäki, Alexander Wiik, Lari Lehtiö, Matti Sipilä ja Pasi Virtanen.

Toisessa erässä letkaa lähti jälleen vetämään Wiik perässään Mattila. Kolmospaikalla oli Joseph Quagraine. Kärkikaksikko meni menojaan ja kolmospaikan otti haltuunsa Tommi Vesterinen. Järjestys ei enää kolmikon osalta muuttunut. Neljäntenä ruutulipulle ehti Esa Pellikka. Erän suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin lähdössä totaalisesti epäonnistuneeseen Matti Korkeamäkeen, joka lähti ajamaan muuta joukkoa takaa tasan viimeiseltä sijalta. Selkä toisensa jälkeen tuli vastaan ja ruutulipulle Korkeamäki ehti viidentenä.

Päivän yhteistuloksissa MXV40 luokan voiton otti Matti Korkeamäki, toinen oli Toni Berg ja kolmas Joseph Quagraine.

MXV45-luokan podiumjärjestys oli Alexander Wiik, Jarno Mattila ja Esa Pellikka.

MXV50-luokassa voittaja oli Lari Lehtiö, toinen Kimmo Sten ja kolmas Markku Harle.

MXV55-luokan järjestys oli Matti Sipilä, Jari Mäki ja Kari Back.

MXV60-luokassa podiumille noustiin järjestyksessä Pasi Virtanen, Mika Ahokas ja Kari Hassinen.

Isoluoman tahtiin

MX65-luokassa paremmuuttaan lähti ratkomaan 24 kilpailijaa. Ensimmäisen erän aloitti parhaiten Aleksi Isoluoma perässään Aaron Koivula ja Jooa Hakulinen. Kärkikaksikko piti paikkansa maaliin saakka, mutta kolmospaikka vaihtui erän puolivälissä kun Aleksi Väliaho ohitti Hakulisen ja ajoi maaliin kolmantena.

Toinen erä käynnistyi Aaron Koivulan johdolla. Toisessa kurvissa oli pientä ohjelmaa ja se pudotti kärkitaistelusta Aleksi Isoluoman. Toisena ajoi Aleksi Väliaho, mutta Isoluoma teki todella kovaa nousua ja ohitti ensin Väliahon ja seuraavalla kierroksella johdossa olleen Koivulan. Järjestys kärjessä ei enää muuttunut, joten tulos oli aivan sama kuin ensimmäisellä kierroksellakin. Näin myös podiumille noustiin järjestyksessä Isoluoma, Koivula ja Väliaho.

Agge vastaan B-luokka

MX85-luokkaan starttasi 25 kilpailijaa. Parhaiten ensimmäisessä erässä starttasi Eetu Kettunen, mutta Anton Agge ainoana A-kuljettajana nousi odotetusti hyvin nopeasti kärkeen ja ajoi erän voittoon. Helpolla ei Agge voittoaan kuitenkaan saanut. Eetu Kettunen sai lopussa hyvän maistin päälle ja ahdisti tiukasti Aggea, mutta joutui lopulta tyytymään erän kakkossijaan. B-luokan hän toki voitti. B-luokan toiseksi ajoi Aapo Ylinen ja kolmanneksi Eetu Laukkanen.

Toinen erä oli kuin ensimmäisen uusinta. Eetu Kettunen otti parhaan lähdön ja Anton Agge nousi jälleen ensimmäisellä kierroksella johtopaikalle. Aapo Ylinen taittoi matkaa kolmantena, kunnes menetti paikkansa Eetu Laukkaselle. Ylinen ei kuitenkaan antanut periksi ja käväisi erän lopulla jälleen kolmospaikalla, mutta Laukkanen kuittasi takaisin ja oli ruutulipulla niukasti ennen Ylistä.

Anton Agge voitti luonnollisesti ainoana kilpailijana A-luokan kokonaiskilpailun. Eetu Kettunen oli puolestaan kahdella erävoitolla B-luokan ykkönen. Eetu Laukkanen ja Aapo Ylinen ajoivat samat eräsijat, mutta Laukkasen toisen erän kakkossija toi hänelle podiumin kakkospaikan ja Ylinen oli päivän kolmas. 

Kolmen luokan kisa

MXOpen luokan kanssa samassa lähdössä ajettiin myös MXS30 ja MXS35-luokkien kilpailut. Ensimmäinen erä käynnistyi Jere Rönkön johdolla. Perässä seurasivat Pekka Nissinen ja Rene Rannikko. Rönkkö karkasi nopeasti muilta ja ajoi erän voittoon. Nissinen oli yhtä selkeästi erän kakkonen. Erän loppupuolella Eemi Mutikainen ohitti Rannikon ja ajoi ruutulipulle kolmantena. Luokkiensa erävoittajia olivat Rönkkö, Rannikko ja Mutikainen.

Toisessa erässä parhaiten kiihdytti Harri Yli-Villamo, kakkospaikalla ajoi Pekka Nissinen ja kolmantena Jere Rönkkö. Sitten Nissinen teki virheen, oli pudota pyöränsä kyydistä ja tippui monta sijaa. Seuraavaksi Rönköltä sammui pyörä ja koko muu joukko karkasi. Yli-Villamo jatkoi kärjessä perässään Rene Rannikko, jonka kuitenkin Nissinen pian ohitti. Myös Rönkkö jatkoi nousuaan kohti kärkeä. Nissisen hyvä kisa meni pilalle rengasrikkoon kolmospaikalta viidennellä kierroksella ja kolmanneksi nousi Eemi Mutikainen. Rönkön hurja takaa-ajo tuotti tulosta toiseksi viimeisellä kierroksella kun ensin taipui toisena ollut Rannikko ja hetken päästä kärjessä ollut Yli-Villamo. 

MXOpen-luokan yhteistuloksissa kolmen kärjen muodostivat Jere Rönkkö, Veeti Nieminen ja Eemeli Lappalainen.

MXS30-luokan voitti Harri Yli-Villamo, toinen oli Eemi Mutikainen ja kolmas Kasperi Helikivi.  

MXS35-luokan järjestys oli Rene Rannikko, Jesse Piironen ja Henri Jaakola.

MX-liiga jatkuu Raumalla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

 

Päivän kaikki tulokset: https://speedhive.mylaps.com/events/2694023