Tiukkoja vaiheita Sipoossa

ATV-luokan SM-sarjan käynnistyi tänään Sipoossa.
Kuva
Jani Hovi
MX-liigan toinen kisapäivä Sipoossa oli täynnä tapahtumia. Kaikki huipentui viimeiseen lähtöön, jossa MXATV-luokan SM-kisan tuplaerävoittaja putosi rangaistuksen jälkeen toisessa erässä viimeiseksi.

MX-liigan toinen kisapäivä Sipoossa vietettiin jälleen todella lämpimissä olosuhteissa, mutta tänään lämpö pysyi sentään alle 30 asteessa. MX-liigan luokista tänään tulessa oli MXH, MXB- ja MX125-luokat. Suomen Cupin pisteitä jaettiin puolestaan MXD- ja MXATV vet. -luokassa. Päivän viimeisenä lähtönä oli MXATV-luokan SM-taisto, joka huipensikin päivän tällä kertaa hieman erilaisella tavalla.

MXH-luokassa päivän ykkönen oli Simo Toivomäki. Toivomäki voitti ensimmäisen erän ja ajoi toisessa erässä kakkoseksi. Toisen erän voittanut Albert Mansner oli ensimmäisen erän neljäs ja nämä sijoitukset riittivät tuomaan hänellä päivän totaalin kakkossijan. Anssi Myllymaa ajoi tasaisen varmasti molemmissa erässä kolmanneksi ja oli myös totaalin kolmas. Petri Espo oli totaalin neljäs ja Juho Laine viides.

Toivomäki

Simo Toivomäki

MXB-luokassa suurin mielenkiinto etukäteen kohdistui enduromestari Eemil Pohjolaan, joka lähti ajamaan uransa ensimmäistä henkilökohtaista motocrosskilpailua. Ensimmäisen erän startissa Pohjola jäi hieman nukkumaan puomille ja oli ensimmäisen kurvin jälkeen 25. sijan tietämissä. Kärkipaikan startin jälkeen otti Jere Rönkkö, joka sai Pekka Nissisen peräänsä. Erän aikana Nissinen yritti haastaa Rönkköä, mutta ei pysynyt aivan vauhdissa. Niinpä Rönkkö ajoi erän voittoon ennen Nissistä. Pohjola teki kovaa nousua ja oli ruutulipulla kolmas.

Toisen erän starttimutkassa rytisi ja Rönkkö menetti voittomahdollisuudet kaaduttuaan. Samuli Launonen otti startin nimiinsä ja Nissinen oli toisena. Pohjola onnistui huomattavasti paremmin startissa ja oli viiden parhaan joukossa. Nissinen nousi ensimmäisellä kierroksella kärkeen ja ajoikin huiman kaulan muihin jo kierroksen aikana. Pohjola nousi parin kierroksen jälkeen toiseksi, mutta Nissinen oli tuossa vaiheessa jo 10 sekunnin päässä. Erävoitto menikin Nissiselle, ennen Pohjolaa ja Launosta. Nissinen oli myös totaalin ykkönen, ennen Pohjolaa ja Rönkköä. Launonen oli neljäs ja Markus Ritvanen viides.

Nissinen

Pekka Nissinen.

MX125-luokan ensimmäisen erän startin nappasi nimiinsä, ensimmäistä kilpailua 125-kuutioisella pyörällä ajanut Kasimir Hindersson, ennen Aapo Lukkarista ja Kimi Koskista. Kisan ensimmäinen kierros koitui Mauno Niemisen kohtaloksi, kun Niemisen pyörä sammui, eikä enää käynnistynyt. Myöhemmin selvisi, että pyörästä oli rikkoutunut staattori ja kun varaosaa ei varikolta löytynyt, päättyi Niemisen kisa tuohon paikkaan. Koskinen nousi odotetusti kärkeen parin kierroksen jälkeen ja otti selvän erävoiton ennen Hinderssonia ja Eliel Lehtistä.

Toisen erän startti meni Samu Niinimäen nimiin, mutta ensimmäisen kierroksen päätteeksi kärjessä oli Lehtinen, ennen Koskista. Ensimmäisessä erässä toiseksi ajanut Hindersson oli startin jälkeen neljäs, mutta osui kanssakilpailijan kanssa yhteen ensimmäisellä kierroksella ja kaatui. Koskinen nousi jälleen kärkeen ja ajoi odotetusti toisenkin erän voittoon. Toinen oli, varsin aggressiivisen ja näyttävän ajotyylin omaava, Viron Romeo Karu. Nico Stenberg nousi erän lopussa kolmanneksi. Hindersson nousi erän puolessa välissä jo aivan kolmannen sijan tuntumaan, mutta kaatui toisen kerran ja ajoi maaliin lopulta viidentenä. Koskinen oli päivän totaalin ykkönen, ennen Romea Karua ja Eliel Lehtistä. Hindersson oli neljäs ja Stenberg viides.

Koskinen

Kim Koskinen.

MXD-luokan Suomen Cupissa Noora Uro nappasi molempien erien startit nimiinsä, mutta menetti nopeasti johdon molemmissa erissä Ria Virtaselle. Virtanen olikin tänään ylivoimaisesti naisten nopein kuljettaja ja voitti molemmat erät suvereeniin tyyliin. Yhtä suvereenisti molemmissa erissä toiseksi ajoi Marita Nyqvist, joka keräsi näin ollen päivän toiseksi korkeimmat Suomen Cup- pisteet. Laura Kurkinen oli ensimmäisessä erässä kolmas. Uro pystyi puolestaan pitämään paikkansa kärkikolmikossa toisessa erässä ja oli kolmas. Totaalissa ykkönen oli Virtanen, ennen Nyqvistiä, Uroa, Kurkista ja Kiia Ritolaa.

Virtanen

Ria Virtanen.

MXATV-luokka oli tänään Sipoossa ainoa SM-luokka. Lasse Ruotsalainen ajoi molemmissa erissä ruutulipulle ensimmäisenä ja vaikutti selvältä tuplavoittajalta. Toisen erän jälkeen tuli kuitenkin tieto, jonka mukaan Ruotsalainen oli hypännyt tutustumiskierroksella hyppyrin yli, jossa heilui keltainen lippu. Ruotsalainen pudotettiin toisen erän tuloksissa luokan viimeiseksi. Ensimmäisessä erässä kakkoseksi ajoi Miko Väisänen kolmanneksi Tuomas Kuivamäki. Toisessa SM-erässä voittajaksi Ruotsalaisen rangaistuksen jälkeen nousi Max Karilainen, joka oli ongelmissa ensimmäisessä erässä ja joutui keskeyttämään sen. Väisänen oli toinen ja Katariina Sarvikas kolmas. Väisänen oli totaalin ykkönen, ennen Ruotsalaista ja Karilaista.

väisänen

Miko Väisänen.

ATV-luokan veteraanien Suomen Cupin täydet pisteet keräsi Jani Saarinen. Jarmo Huhtala oli ensimmäisessä erässä toinen ja Janar Juks kolmas. Kaksikko vaihtoi sijoitukset toiseen erään. Saarisen oli näin ollen totaalin ykkönen, ennen toisen erän paremman sijoituksen turvin kakkoseksi tullutta Juks ja kolmanneksi sijoittunutta Huhtalaa.

Saarinen

Jani Saarinen.

Täydelliset tulokset.