Tiukat tunnelmat Sisun prologilla

Päivän viimeisen startin lähdössä rytisi.
Kuva
Jani Hovi.
Sisu Extremen perjantain prologin viimeisessä lähdössä nähtiin tiukkoja tunnelmia, kun kaksi kärkikuljettajaa osui toisiinsa.

Sisu Extreme käynnistyi tänään prologin merkeissä. Kaikki kuljettajat ajoivat kaksi yhden kierroksen mittaista erää, joiden yhteisaikojen perusteella ratkaistiin huominen lähtöjärjestys. Lisäksi oman mielenkiinnon iltaan laittoi myös se, että prologin voittaja sai 300 euron rahapalkinnon. Toiseksi tullut kuittasi 200 euroa itselleen ja kolmanneksi tullut 100 euroa.

Ensimmäisten erien jälkeen johtopaikkaa piti hallussaan Antti Hänninen, Aleksi Vilkon ollessa vain kahden sekunnin päässä hänestä. Kosti Kirjavainen piti kolmatta sijaa hallussaan, neljä sekuntia Vilkon perässä.Kun toisiin eriin lähtöjärjestys muokattiin käänteiseksi ensimmäisten erien tulosten perusteella, niin jännitys voitosta säilyi viimeiseen erään asti, jossa mukana oli ensimmäisten erien viisi nopeinta kuljettajaa.

Kun viimeisen erän starttilippu heilui, säntäsi Hänninen ja Vilkko rinta rinnan ensimmäiseen kurviin. Vilkko otti ensimmäisessä kurvissa olleelle betoniesteelle sisälinjan ja tuli kovalla vauhdilla esteelle. Vilkon linja olikin liian ahnas ja hän kaatui tilanteessa. Samalla kaatuessaan Vilkko osui vieressä olleeseen Hänniseen, joka kaatui myös. Hännisen takana tullut Kosti Kirjavainen joutui myös pysähtymään tilanteessa, ettei ajanut Hännisen päälle. Hännisellä meni tilanteessa eniten aikaa, hänen pyöränsä ollessa ylösalaisin. Vilkko pääsi onnekseen nopeasti matkaan ja hän ottikin johtopaikan heti alussa. Vilkko ajoi virheettömästi ja kurvaili ruutulipulle ensimmäisenä. Antti Ahtila ajoi toisena maaliin ja raivokkaasti ajanut Hänninen oli kolmas.

Kokonaistuloksissa tämä tarkoitti sitä, että Vilkko oli prologin nopein kuljettaja kahdeksan sekunnin erolla Hänniseen. Ahtila oli illan kolmas.

- Päätin jo etukäteen, että otan sisälinjan ensimmäiseen kurviin ja yritän ajaa vinottain estettä päin, ja kääntää siitä pyörän. Este oli kuitenkin niin liukas, että keula lähti altani. Osuin siinä sitten Anttiin (Hänninen) ja kaadoin hänet. Tilanne tietty harmittaa, Vilkko kertoi.

Sisu Extremen pääkilpailu käynnistyy lauantaina klo 11. Kilpailuun startataan tämän illan prologin tulosjärjestyksessä, 10 sekunnin väliajoin.

Prologin tulokset.