Tiukat taistelut ensimmäisissä erissä

Karel Kutsar johtaa MX1-luokan SM-sarjaa.
Kuva
Jani Hovi
Hyvinkään SM-motocrossin avauserät on ajettu. Erät olivat täynnä tapahtumia ja mielenkiintoisia vaiheita.

MX1-luokan ensimmäisen erän toisessa kurvissa rytisi oikein kunnolla ja kolarissa oli osallisena Karel Kutsaria ja Juuso Matikaista lukuunottamatta lähes kaikki aika-ajojen kärkikuskit jollain tavalla. Pahiten kärsi Santtu Tiainen, joka lähti yli viisi sekuntia muiden perään matkaan.

Kärjessä Kutsar lähti repimään etumatkaa Matikaiseen, jonka perässä tuli Miro Lehto, Sami Aaltonen ja Niko Lehtimäki. Viiden ajetun kierroksen jälkeen Kutsarin etumatka olikin kuusi sekuntia Matikaiseen, Lehdon tullessa 14 päässä Matikaisesta. Aaltonen oli yhä neljäs, mutta Kim Savaste oli noussut jo viidenneksi. 

Kärjessä Kutsar hallitsi erää suvereeniin tyyliin ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä. Matikainen oli kakkonen, jääden 25 sekuntia Kutsarille. Savaste oli kolmas ja jäi Matikaisesta 9 sekuntia. Lähtökolarissa myös mukana ollut Indrek Mägi teki huomaa nousua koko erän ajana ja ohitti viimeisellä kierroksella Lehdon, ollen neljäs. Santtu Tiainen taisteli itsensä letkan hänniltä lopulta kuudenneksi.

- Olen todella pettynyt ajooni ja etenkin vauhtiini. Tästä jäi paljon parannettavaa toiseen erään, kertoi toiseksi ajanut Matikainen podiumilla.

Silander voittoon

MX2-luokan ensimmäisen erän startin otti nimiinsä Matias Vesterinen, ennen Tatu Junnolaa, Emil Silanderia, Aleksi Kurvista ja Rogert Roomia. Aika-ajojen nopeimman ajan ajanut Jere Haavisto sai huonon startin ja oli kärkikymmenen joukon ulkopuolella. Vesterinen ajoi vahvaa ajoa kärjessä erän puoliväliin asti, kunnes toisena tullut Silander tavoitti hänet. Haavisto ajoi erän alussa yllättävänkin vaisuja kierroksia, mutta pääsi vähitellen vauhtiin, nousten kolmanneksi. Haavistolla oli kuitenkin takamatkaa lähes 10 sekuntia kärkeen puolessa välissä.

Vesterinen ei pystynyt pitämään Silanderia takanaan ja putosi toiseksi. Pian myös Haavisto ohitti hänet ja rupesi jahtaamaan Silanderia. Kun erää oli jäljellä neljä kierrosta, oli Haavisto tavoittanut Silanderin ja yritti ohitusta. Haavisto kuitenkin kaatui tilanteessa ja putosi kolmanneksi, yli viiden sekunnin päähän Vesterisestä.

Silander ajoi vahvasti viimeiset kierrokset ja oli ruutulipulla ykkösenä. Vesterinen oli toinen ja Haavisto kolmas. Junnula ajoi neljäntenä maaliin ja kerran erän aikana kaatunut Kurvinen viides.

- Kädet menivät aivan jumiin erän aikana, enkä olisi pystynyt millään pitämään Jereä takana. Mutta onneksi Jere kaatui ja sain ajettua voittoon, Silander kertoi.

Hinderssonin ylivoimaa

MXC/A-luokan ensimmäinen erä oli voittotaistelun osalta tylsää seurattavaa, Kasimir Hinderssonin ollessa täysin ylivoimainen. Hindersson johti erää alussa loppuun asti ja ajoi ruutulipulle lähes puolen minuutin turvin. Toisesta sijasta käytiinkin sitten mahtava taistelu lähes koko erän ajan, Nico Stenbergin ja Arttu Sahlstenin välillä. Stenberg sai pidettyä kakkospaikan itsellään maaliin asti, vaikka Sahlsten kävi monta kertaa jo hänen rinnallaan. Topias Kontto oli neljäs ja Jimi Laitinen viides.

Kommentit

Lähettänyt ARI VARJONEN : Su, 05/19/2019 - 23:19

Nyt ei ole lehtimies oikein tainnut seurata c/a: n ekaa erää tai ainaskaan tuloksia top viiden osalta.

Language
suomi