Tiainen nopein Karjalan Kankailla

Santtu Tiainen ajoi voittoon Kiteellä.
Kuva
Joonas Tiainen
Santtu Tiainen hallitsi uudella pyörällään Kiteellä ajettua cross country -kisaa. Hän otti lopulta selkeän voiton kilpakumppaneistaan.

MC Kiteen järjestämä Karjalan Kankailla cross country keräsi paikalle reilusti yli 200 kilpailijaa. Kisassa oli kaikkiaan 11 luokkaa, jotka ajoivat neljässä eri startissa.

Päivän ensimmäisessä lähdössä ajettiin 65- ja 85-kuutioisilla pyörillä. Pienemmässä luokassa kärkikolmikon muodostivat Leo Huuskonen, Frank Laine ja Jarre Onikki. Isommassa luokassa järjestys oli Sasu Koivunen, Antti Jokelainen ja Miro Kuusi.

Päivän toisessa lähdössä oli mukana neljä luokkaa. Classicissa kiireisin oli Toni Paakkinen. Hän sai podiumille seurakseen Jere Pion ja Jyri Taskisen. Nuorissa voiton otti Juho Ahokas, toiseksi ajoi Lauri Saarinen ja kolmanneksi Mico Linna. V60-luokassa Ari Kannela oli jälleen nopein. Kakkospalkinnon pokkasi Auvo Mutikainen ja kolmantena miehenä podiumille kipusi Timo Lahti.  Naisissa voittoon ajoi Esmeralda Vesterinen. Toinen oli Jasmin Korhonen ja kolmas Sanna Wasström.

Päivän kolmannessa lähdössä ajoivat V50-luokka, sekä harrasteluokan kilpailijat. V50:ssä nopein oli Mika Toivanen. Martti Ståhl ajoi toiseksi ja kolmas oli Kaj Tötterman. Harrasteessa reitin selvitti nopeimmin Pekka Hirvonen. Jere Tynkkynen hävisi vajaat 12 sekuntia ja oli toinen. Kolmanneksi sijoittui Kimi Patova.

Tiainen voitti

Päivän päälähdössä suurin huomio kiinnittyi Santtu Tiaiseen, joka oli vaihtanut KTM:ltä Suzukille ja ajoi nyt ensimmäistä kisaansa uudella merkillä. Lähdön otti nimiinsä Toni Koskinen. Hän veti letkaa kolme ensimmäistä kierrosta. Santtu Tiainen kurvaili kakkospaikalla, mutta nousi neljännellä kierroksella johtoon ja ajoi lopulta melko helpon tuntuisesti neljän minuutin marginaalilla kisan voittoon. Toni Koskinen joutui vielä seuraavalla kierroksella päästämään ohitseen Kimi Koskisen, joka sijoittui kisassa toiseksi. Kärkikolmikko oli ainoa, joka kiersi kisassa kahdeksan kierrosta.

Samassa lähdössä ajetussa V40-luokan kisassa Toni Paakkinen kukisti toiseksi ajaneen Janne Mukkalan reilulla kolmella minuutilla. Sami Kärkkäinen sijoittui kolmanneksi.
B-luokan kisaa hallitsi Niko Ahokas. Hän oli ruutulipulla vajaat neljä minuuttia Arttu Kortelaista nopeampana. Kolmospalkinnon pokkasi Ville Venäläinen.