Tampereella kruunataan uusi Suomen mestari

Teksti
Timo Lahti on hallinnut kotimaan ratoja vuosia, mutta Tampereella hän ei ole tällä kertaa mukana.
Kuva
Jani Hovi.
Speedwayn henkilökohtaisessa SM-finaalissa saadaan varmuudella uusi Suomen mestari.

Lauantaina ajetaan Tampereella Kaanaan Moottoriurheilukeskuksessa speedwayn henkilökohtainen SM-finaali. Aiemmin syyskuulle siirtämään jouduttu kilpailu alkaa ajajaesittelyllä klo 14.00, kun päivän 14 ilmoittautunutta kilvanajajaa astelevat radalle. Varmaa on se, että moottoriäänten tauottua kruunataan lajissa uusi Suomen mestari, sillä pitkään kotimaan ratoja hallinnut Timo Lahti ei lauantaina aja.

Kun Tero Aarniokin on loukkaantumisen takia sivussa, on kolmena edellisvuotena hopeaa ajaneella Jesse Mustosella uusi mahdollisuus kirkastaa mitalinsa. Se ei kuitenkaan tule olemaan helppoa, sillä mukana on muitakin, eikä kaikki tälläkään kertaa yllä mestaruuden ratkaisevaan finaalierään. Tanskassa ajetussa joukkueiden MM-kilpailussa itsensä loukannut Timi Salonen on mukana lauantaina hakemassa jälleen mitalia, jonka viime vuonna karvaasti kotiradallaan menetti. Salosen tavoin Puolan nuorten Ekstraliigassa ajanut Antti Vuolas on varmasti hänkin ammentanut erilaista oppia Euroopan radoilta, ja haluaa lisää arvometallia vuoden 2018 pronssin rinnalle. Joni Laukkanen, Niilo Vuolas ja Niklas Säyriö ovat varmasti myös mukana ajamassa oikeudesta osallistu jatkoeriin.

 

SPEEDWAYN HENK. KOHT. SM-FINAALI

TAMPERE (PirMM) 24.9.2022 KLO 14.00

 

1) Seppo Pitkämäki SeMK

2) Niklas Säyriö KMMK (U23)

3) Max Koivula KaMoKe

4) -

5) Aadam Seermaa EE (U23)

6) Topi Mustonen PirMM (U23)

7) Timi Salonen HyMK (U23)

8) Juho Kivistö PirMM (U23)

9) Jesse Mustonen VRT

10) Cezary Owizyc PirMM

11) Niilo Vuolas HjMK

12) Nella Änkiläinen VRT (U23)

13) Joni Laukkanen SeMK (U23)

14) Mattias Blom HMK

15) Antti Vuolas HjMK (U23)

16)-

SM-finaalin alkuerien jälkeen kilpailun kaksi parasta sijoitetaan suoraan finaalierään ja sijoille 3-6 sijoittuneet kuljettajat ajavat semifinaalierän kahdesta jäljellä olevasta paikasta finaalierään. Henkilökohtaiseen SM-finaaliin osallistuvat U23 säännön täyttävät kuljettajat osallistuvat lisäksi nuorten henkilökohtaiseen SM-kilpailuun. Tämän luokan paremmuus ratkaistaan alkuerien jälkeisessä paremmuusjärjestyksessä ilman jatkoeriä. Päivän aikana nähdään myös 125cc luokan kansallisen kilpailun lähtöjä. Kilpailupaikalla on kioski, jossa tarjolla perinteinen speedway-menu kisamakkaran ja kahvin lisäksi.

Pääsyliput tapahtumaan maksavat 10 euroa, alle 15-vuotiaiden päästessä ilmaiseksi sisään. TERVETULOA MUKAAN!