Tampere Supercross SX2 Challenge -sarja tulee taas

Miro Varjonen voitti viime vuonna Tampereella SX2-luokan.
Tampere Supercrossissa ajetaan jälleen supersuosittu SX2-luokka ja sunnuntaina käynnistyy karsintasarja tuohon kilpailuun.

SX2-luokka sai suuren suosion viime vuonna Tampere Supercrossissa ja tänäkin vuonna kilpailun järjestäjät haluavat tarjota nuorille suomalaisille kuljettajille mahdollisuuden päästä ajamaan tuhansien katsojien eteen ja tuomaan omia tukijoitaan esille. Kilpailuun pääsee mukaan 12 suomalaista kuljettajaa ja tänäkin vuonna kaikilla on itse mahdollisuus vaikuttaa siihen, pääseekö kisaan mukaan.

Karsintasarja

Viime vuoden tavoin tänäkin vuonna järjestetään erillinen Tampere Supercross SX2 Challenge -karsintasarja, johon kuuluu perinteisen motocrossin neljä ensimmäistä SM-osakilpailua. Sarja käynnistyy 19.5. Sipoosta, jonka jälkeen on vuorossa Siilinjärven, Karkkilan ja Alavuden osakilpailut. Näiden neljän kilpailun jälkeen MX2-luokan 10 parasta kuljettajaa saavat osallistumisoikeuden Tampere Supercrossin SX2-luokkaan. Karsintasarjaa osallistuvat automaattisesti kaikki ne kuljettajat, jotka ajavat SM-kilpailuissa.  

Seuraamme pistetilannetta jokaisen SM-viikonlopun jälkeen ja Alavuden kilpailun jälkeen selviää, että 10 voittavat osallistumisoikeuden Tampere Supercrossiin. Näiden 10 kuljettajan lisäksi jaetaan kaksi wild card -paikkaa, joiden jakoperusteet kerrotaan myöhemmin.

Lisää ajoa, lisää rahaa

Aiempina vuosina SX2-luokka on ajanut vain yhden lähdön illassa Tampere Supercrossissa. Kuljettajien ja yleisön toiveesta kilpailun järjestäjät haluavat antaa enemmän ajoaikaa tänä vuonna SX2-luokan kuljettajille ja tällä kertaa luokan kuljettajat ajavat kolme lähtöä illassa. Samalla myös luokan palkintorahapottia nostetaan ja tänä vuonna jaossa on palkintorahaa peräti 2000 euroa. Kilpailussa ei myöskään ole osallistumismaksua ja kilpailun polttoaineet tulevat myös järjestäjien puolesta.

Tampere Supercross ajetaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.–9. marraskuuta. Aiempina vuosina loppuunmyydyn tapahtuman liput tulevat myyntiin 15.8.