SuperMX-viihdettä luvassa jo vajaan parin viikon päästä Kuopiossa

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin uuden SuperMX-formaatin ensimmäinen kilpailu järjestetään Kuopion kovapohjaisella radalla lauantaina 6. 7. Luvassa on tiukkoja, sähäköitä kilpaeriä, jotka nostavat kuljettajien sykkeet huippuunsa ja tarjoavat katsojille huikeita kampp

SuperMX:ssä, eli SuperMotocrossissa ajetaan perinteistä motocrossia lyhyemmillä radoilla ja lyhyempiä eriä. Kuljettajat ajavat karsintalähtöjä, joiden kautta parhaat selviytyvät finaalierään.

- SuperMX luotiin crossigenreen sen takia, että tarjotaan kuskeille perinteisestä motocrossista poikkeava kilpailumuoto, johon voi kuitenkin osallistua motocrosskokemuksella ja samanlaisella pyörällä, millä muutenkin ajaa. Kyse ei ole supercrossista, vaan motocrossin muokatusta muodosta, SuperMX:n promoottoritoiminnasta vastaavan LiveSportsin toimitusjohtaja Pauli Kauppinen kuvailee.

- Yleisölle kyseessä on vetovoimainen konsepti, jota on helppoa ja mielenkiintoista seurata. Kilpailun voittaja on se, joka on finaalissa ruutulipulla ensimmäisenä. Erien yhteispisteet eivät ratkaise voittajaa, kuten motocrossissa.

Ensi viikon lauantaina 6. heinäkuuta Kuopiossa ja lauantaina 17. elokuuta Hyvinkäällä järjestettävät SuperMX-kilpailut videoidaan LiveSportsin toimesta.

Kovimpien kuljettajien MXA-luokan sekä 125-kuutioisten pyörien MX125-luokan finaalit näytetään suorina lähetyksinä Nelosen Ruutu.fi-palvelussa ja Ilta-Sanomien ISTV:ssä.

Mainittujen luokkien kilpailut ovat nähtävissä kokonaisuudessaan suorana LiveSportsin YouTube-kanavalla, missä näytetään myös 7-11-vuotiaiden MX65-luokan, 10-15-vuotiaiden MXC-luokkien (MXC/B ja MXC/A) sekä niin sanotun aikuisharrastajien MXB-luokan kilpailupäivät suorana.

- Tuomme motocrossia suuren yleisön tietoisuuteen. Haluamme kehittää lajin julkikuvaa, mikä auttaa lajia kasvamaan niin harrastajien kuin katsojien lukumäärässä. Sitä kautta lajin pariin tulee myös lisää yhteistyökumppaneita.

- 6-8 minuutin mittaiset kilpaerät ovat tiiviitä ja nostavat adrenaliinin korkealle. Kuskeilta vaaditaan kuntoa, mutta startit sekä räväkkyys korostuvat aivan eri tavalla kuin pitkien erien motocrossissa.

Kuopion ja Hyvinkään radoille rakennetaan SuperMX:ssä myös autojen rallicrossista tuttu jokerilenkki, joka kuljettajien täytyy ajaa kertaalleen jokaisessa erässä. Kuopiossa jokerilenkki lyhentää ja Hyvinkäällä pidentää ratakierrosta.

Kilpailuissa on jaossa myös kansallisesta motocrossista tutut, luokkanousujen kannalta tärkeät nousupisteet MXC/B- ja MXB-luokkien ajajille.

Kuopion ja Hyvinkään kilpailut muodostavat SuperMX:n minisarjan, jossa yhteenlaskettujen pisteiden perusteella mestarit palkitaan OnePlus 7 Pro -älypuhelimilla (arvo n. 800€).

SuperMX:n pääyhteistyökumppaneina toimivat OnePlus ja Loukko.com.

Omaa kilpailutoimintaa esiin

Kuljettajien kannattaa hyödyntää näkyvyys SuperMX-kilpailuissa. Omat yhteistyökumppaninsa on helppo tuoda esiin muun muassa LiveSportsin tarjoaman edun kautta. Myynnissä on nimittäin näkyvyyspaikka videokuvassa.

Ostamalla LiveSportsilta oman nimiplanssin, näkyy se videoissa kuljettajan ollessa kuvassa. Nimiplanssiin mahtuu viiden oman yhteistyökumppanin logo.

Hinta nimiplanssille kahteen kilpailuun on yhteensä vain 250 euroa + arvonlisävero 24%.

Nimiplanssista kiinnostuneet voivat olla sähköpostitse yhteydessä LiveSportsin toimitusjohtaja Pauli Kauppiseen:
toimisto@livesports.fi

LiveSportsin odotusarvoissa on viisinumeroinen katsojamäärä kilpailukohtaisesti, joten nimiplanssin hyödyt ovat merkittävät.

LiveSports vastaa myös moottorikelkkojen snowcrossin SM-sarjan videotuotannosta. Kyseisillä lähetyksillä on ollut YouTubessa 12 000 - 16 000 katselukertaa.

Lisäksi LiveSports panostaa SuperMX:n paikallisnäkyvyyteen. SuperMX on Kuopion osakilpailun alla esillä muun muassa lehti- ja radiomainonnan muodossa. Sosiaalisen median kampanja on ollut käynnissä jo pidempään.

Kilpailupaikalla Kuopiossa tapahtumia on helppo seurata katsomosta, mistä näkee käytännössä koko radan. Lisäksi alueelle tuodaan jättinäyttö suoran videokuvan seuraamista varten.

Kuopion kilpailun järjestää Kuopion Moottorikerho. Kilpailupaikkana on Heinjoen motocrossrata osoitteessa Savitie, Kuopio.

Ilmoittautuminen päättyy torstaina

SuperMX:n Kuopion kilpailun ilmoittautuminen päättyy torstaina 27. kesäkuuta. Ilmoittautuminen tapahtuu Suomen Moottoriliiton Motti-palvelun kautta (tapahtumakalenteri):
https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Motissa on nähtävillä myös kilpailun lähtöluettelo.

SuperMX hakee myyntipäällikköä

SuperMX lanseerattiin täksi kaudeksi suomalaiseen motocrossiin. Kesällä järjestetään kaksi osakilpailua: 6. heinäkuuta Kuopio ja 17. elokuuta Hyvinkää. Pidemmän aikavälin tavoite promoottori LiveSportsilla on kehittää sarja, johon kuuluu kolmesta neljään osakilpailua.

LiveSports hakee tällä hetkellä SuperMX:lle myyntipäällikköä, joka muun muassa vastaa sarjan yhteistyökumppanuuksista. Asiasta kiinnostuneet ja lisätietoja kaipaavat voivat olla yhteydessä LiveSportsin toimitusjohtaja Pauli Kauppiseen:
e-mail: pauli.kauppinen@livesports.fi
puh: 050 502 3500