Supermoton lajipäivä Hyvinkäällä

Teksti
Kuva
Aki Laakkonen
SML/Supermoton lajiryhmä järjestää kaikille lajista kiinnostuneille lajipäivän Hyvinkään karting/supermotoradalla sunnuntaina 20.6. klo 12 - 18.

Tapahtumassa perehdytään supermotopyörän rakenteeseen ja lajin ajotekniikkaan. Kouluttajina toimivat mm. Suomen Mestari Sami Salstola tiimeineen ja muut sm-sarjan kärkikuljettajat. Poikkeuksellisesti myös radan uudet soraosuudet hyppyreineen ovat tapahtuman ajan käytettävissä, joten nyt on myös hyvä tilaisuus tulla tutustumaan 7.8 ajettavan SM-osakilpailun rataan ja antamaan palautetta uudistetusta radasta.

Päivän alustava ohjelma

  • Klo 12-13 Supermotopyörän rakentaminen
  • Klo 13-15.30 Rastikoulutukset
  • Klo 16-18 Yhteislähtöharjoituksia

Päivän aikana osallistujat jaetaan luokka -ja vauhtitason mukaan omiin ryhmiin. Mukaan ovat tervetulleet myös katusupermotot ja kaikki juniorit 50-125cc pyörillä.

Tekniikkaosuudessa käsitellään pyörän muutokset crossi/enduropyörästä supermotoksi, osiossa käydään läpi geometriaan, jarruihin, alustaan, renkaisiin, moottoriin jne liittyvät asiat. Rastikoulutuksissa harjoitellaan kaarreyhdistelmiä, jarrutustekniikkaa, hyppäämistä ja soralta asfaltille siirtymistä. Päivän lopuksi ajetaan leikkimielisiä ryhmäkohtaisia yhteislähtöharjoituksia, jossa starttiharjoituksen ohella seurataan onko päivän opeista jäänyt jotain mieleen. Lähtöhin voidaan startata myös porrastetusti jos osallistujat sitä haluavat. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös kaikki lajista kiinnostuneet, vaikka omaa pyörää ei vielä olisikaan.

Tapahtuman hinta

Hinnat ovat alustavia hintoja, kustannus putoaa jos kuljettajia ilmoittautuu reilusti mukaan, parhaassa tapauksessa tapahtuma on kaikille ilmainen.

  • Lajista kiinnostuneet ei ajoharjoitteluun osallistuvat: ilmainen
  • Juniorit 50cc+65cc+85cc+ensikertalaiset: ilmainen
  • Asfaltilla ajavat ryhmät 20€
  • Soralla ajavat 30€

Jos osallistut tapahtumaan katupyörällä, niin muista poistaa tai teipata pyörästä rikkoontuvat lasit ja peilit. Radan kahvio on auki koko tapahtuman ajan ja Hyua toivoo myös sen aktiivista käyttöä tapahtuman ajan

 

Ajavat kuljettavat ilmoittautukaa tapahtumaan Hyua:n varauskalenterin kautta:

https://vello.fi/hyua1/kartingrata

Tapahtuma merkitty kalenteriin 20.6 "Supermoto päivä" nimellä, kirjatkaa itsenne sieltä mukaan. Tapahtumalla ei ole säävarausta, sateella harjoittelemme sadeajoa.