Supercrossilla jättiyleisö

Kuva
Feld
Kauden neljäs Monster Energy Supercross-sarjan kilpailu keräsi television ääreen ennätysyleisön, sitten vuoden 2004.

Kauden neljäs kilpailu kaasuteltiin viime lauantaina Indianapolisissa. Suoraa lähetystä kilpailusta NBCSN-kanavalla seurasi parhaimmilleen 506.000 katsojaa. Seuraavan päivän uusintaa NBC-pääkanavalla seurasi puolestaan peräti 877.000 katsojaa. Se on suurin katsojamäärä supercrossilla sitten vuoden 2004 kauden avauskilpailun.

Kommentit

Lähettänyt Juha Raitmaa : Su, 02/07/2021 - 08:24

Onhan tuo paljon ihmisiä mutta mielestäni kuitenkin hämmästyttävän vähän. Vai puuttuuko tuosta nollia perästä?

Sarja on niin hyvin toteutettu, televisiointi on todella hyvää, se on pyörinyt jo pitkään, markkinointia ja hypetystä tuntuu riittävän ja ihmismassat meren takana on valtavat. Lisäksi on kyse MM-sarjasta joten olen olettanut että sitä seurattaisiin ympäri pallon, tosin ei ehkä suorana. Olen vähän hämmästynyt ja suorastaan harmittaa jos tuolla panostuksella ei saada enempää katsojia. Yrityksen puutteesta ei voi ainakaan syyttää.

Noilla katsojaluvuilla en oikeastaan ihmettele miksi valmistajien kiinnostus sarjaan on hiipunut.

Jos suhteutetaan Suomen katsojalukuihin:

Suomessa 500 000 katsojaa kerännyt ohjelma on viikon noin 20. katsotuin. Esimerkiksi putousta voi toljottaa miljoonakin ihmistä. Väkiluku Suomessa +5 miljoona, USA +300 miljoonaa.

Language
suomi

Lähettänyt Jani Hovi : Su, 02/07/2021 - 19:31

En tiedä miten katsojaluvut mitataan Suomi vs. USA, mutta niissä on luultavasti eroja. Jos verrataan tuota supercrossia vaikkapa NHL:n, niin siellä viime vuonna katsojakeskiarvo per peli (runkosarja) oli 417.000. NFL on seuratuin urheilu Amerikassa ja tänä vuonna runkosarjan SNF-pelejä NBC-kanavalla katsoo nopealla otannalla noin 16 miljoonaan katsojaa. NBA:n katsomäärät ovat romahtaneet ja pelikohtainen katsojakeskiarvo on viime vuonna n. 7 miljoonaa.

Nascar on perinteisesti Amerikan suosituin moottoriurheilu ja siellä keskiarvo kauden kisoissa on n. 9 miljoonaa. Indianapolis 500 on Amerikassa ehkä legendaarisin yksittäinen kilpailu ja viime vuonna sitä seurasi 3,7 miljoonaa katsojaa.

Näihin peilattuna tuo 900.000 on supercrossille hyvä määrä. Täytyy kuitenkin muistaa, että laji on valitettavan pieni Amerikassakin, kun ajatellaan isossa kuvassa.

Language
suomi

Lähettänyt Juha Raitmaa : Ma, 02/08/2021 - 07:43

Noihin Jenkkien muihin lukemiin nähden tuo on tosiaan kelpo suoritus.

Kun tarkemmin miettii niin nuo Suomen luvut on kyllä uskomattoman suuria.

Yksi ohjelma voi kerätä 20 % kansasta ja tuskin muutkaan kanavat ilman katsojia ovat samaan aikaan.

Language
suomi