Suomi onnistui hienosti Puolassa

Emil Silander ja Matias Vesterinen toisen kisaerän jälkeen.
Kuva
Minna Aaltonen
Suomen motocrossin EM-joukkueet onnistuivat hyvin vaikeissa olosuhteissa Puolassa.

Motocrossin EM-joukkue kilpailun varsinaiset kisaerät kaasuteltiin tänään varsin vaihtelevissa olosuhteissa Puolassa. Aamun aurinkoinen sää vaihtui iltapäivän vesisateeseen, joten kuljettajat joutuivat koville. Suomen joukkueet onnistuivat kilpailussa hyvin. Miesten joukkue Emil Silander (250cc), Matias Vesterinen (125cc), Kasimir Hindersson (85cc) ja Saku Mansikkamäki (85cc) sijoittui kilpailussa seitsemänneksi.

Isojen pyörien ensimmäisessä erässä Silander ajoi sijalle 17, ja toisessa erässä sijalle seitsemän.

- Ensimmäinen erä oli kauden huonointa ajoa. Toisessa erässä ajoi varmasti ilman kaatumisia ja olin sitten seitsemäs maalissa. Välillä olisi saanut kyllä liukupohjat saappaissa, kun kuraa oli niin paljon, Silander mietti.

Vesterinen oli puolestaan erissä 23, ja 20.

85-kuutioisissa Hindersson oli ensimmäisessä erässä seitsemäs ja toisessa hienosti kakkonen.

- Ensimmäisessä erässä startti oli huono, mutta nousin sijalle kymmenen. Sitten edestä kaatui muutama kuljettaja ja olinkin sitten seitsemäs. Toisessa erässä startti oli yhtä huono, mutta nousin lopulta toiseksi, riemuitsi Hindersson.

Mansikkamäki ajoi puolestaan eräsijat 16. ja 20.

- Tänään meni kisaerissä vähän huonosti. Ensimmäisessä erässä kaaduin kerran ja sitten vielä lasien roll offeista loppui nauha. Toisessa erässä otin sitten varman päälle, enkä ottanut turhia riskejä, Mansikkamäki kertoi.

Naiset näyttivät vauhtinsa kurassa

Suomen naisten joukkueessa ajoivat Sanna Kärkkäinen ja Hanna Mertsalmi. Hollanti vei joukkuekilpailun voiton, ennen Saksaa ja Tanskaa. Suomen kaksikko oli hienosti kuudes.

- Eilen oli vaikeaa, mutta tänään kulki treeneissä jo hyvin. Ennen toista erää tuli vettä paljon ja oli oikein mantsakeli. Todella mukana viikonloppu, eräsijat 18, ja yhdeksän ajanut Mertsalmi kertoi.

- Karsintaerä sujui ihan kohtuullisesti. Tänään sain ensimmäisessä erässä hyvin startin ja siinä oli hyvää kisaa. Toisessa erässä rata meni todella kuraiseksi ja vaikeaksi vesisateen vuoksi. Startti oli hyvä, mutta sitten joku tuli toisessa kurvissa kylkeen ja kaaduin. Lähdin siitä sitten viimeisenä matkaan ja olin maalissa seitsemäs. Oli todella hieno ajaa crossia pitkästä aikaa, sijoille 15, ja seitsemän ajanut Kärkkäinen kertoi.

Suomen joukkueenjohtaja Miska Aaltonen oli myös tyytyväinen joukkueiden suorituksiin.

- Alussa oli kuivaa ja rata oli todella hyvä. Sitten tuli vettä ja rata oli todella haastava. Naiset ajoivat toisen erän todella hyvin vaikeissa olosuhteissa ja se siivitti heidät hyvään tulokseen. Miehet olivat sitten seitsemänsiä, johon täytyy olla tyytyväinen, Aaltonen kertoi.