Suomi jäi hännille speedwayn MM-joukkuekisassa

Kuva
Jani Hovi
Suomen historiallinen jatko speedwayjoukkueiden MM-kisassa sai harmittavan päätöksen, kun Timi Salonen loukkaantui ensimmäisessä erässään eikä pystynyt jatkamaan kisaa.

Heti kisan alussa tullut kova sadekuuro liukastutti radan ja edesauttoi Salosen kaatumista. Timo Lahti ajoi uusinnassa Iso-Britanniaa vastaan yksin eikä pystynyt murtamaan sen kaksoisvoittoa. Pisteet Britannialle 7-2.

Myöhemmin kisan aikana saatiin tieto, että Salosen solisluu oli murtunut.

Jesse Mustonen astui remmiin Lahden kumppaniksi erässä 5, jossa vastassa oli Tanska. Lahti ajoi jälleen kaksi pistettä Mustosen jäädessä pisteittä. Erä 7-2 Tanskalle.

Erässä 8 Suomi ajoi yllättävän hyvin ajanutta Tsekkiä vastaan. Jesse Mustonen sai erästä ensimmäiset kaksi MM-pistettään. Timo Lahti jäi pisteittä.

Erässä 13 vastaan tuli naapurimme Ruotsi. Siinä Mustonen kaatui ensimmäisessä kaarteessa ja hänet hylättiin, koska hän kaatui ilman kontaktia toiseen kuljettajaan. Timo Lahti oli saanut vauhtinsa paranemaan ja tuli uusinnassa toiseksi ja toi Suomelle kolme pistettä. Ruotsi voitti 6-3.

Puola tuli Suomea vastaan erässä 17. Timo Lahti ajoi jälleen kolme pistettä Mustosen jäädessä pisteittä. 6-3 Puolalle.

Alun sadekuuron jälkeen kisaa vietiin läpi ilman lanauksia aina erään 17 saakka, jonka jälkeen rataa huolettiin. Suomen viimeinen erä oli erä 20, jossa vastassa oli Australia. Tuon erän Timo Lahti voitti, mutta Mustonen jäi pisteittä. Erä Australialle 5-4.

Australia vei maailmanmestaruuden. Se ajoi alkuerissä 30 pistettä samoin kuin Ruotsi. Britannialla oli alkuerien jälkeen 32 pistettä, joilla se meni suoraan finaaliin. Australia ja Ruotsi ajoivat toisesta finaalipaikasta. Australia vei erän pistein 6-3. Finaali jouduttiin uusimaan, koska Ruotsin Berntson hylättiin kaatumisen takia. Mestaruus meni Australialle selvin pistein 7-2.

Puola oli kisassa hämmästyttävän vaisu ja jäi toiseksi viimeiseksi 26 pisteellä. Suomi jäi kisan viimeiseksi 16 pisteellä.

Speedway of Nations tulokset:.

 

Finaali:

1. Australia 30+6+7

2. Iso-Britannia 32+2

3. Ruotsi 30+3

4. Tanska 28

5. Tsekki 27

6. Puola 26

7. Suomi 16

--------------------------

8. Ranska

9. Saksa

10. USA

11. Slovenia

12. Slovakia

13. Norja

14. Italia

15. Latvia