Suomen junioreille MM-hopeaa

Samuli Puhakainen (vas.), Hermanni Haljala ja Roni Kytönen juhlivat MM-hopeaa tänään.
Kuva
Team Finland
Suomen trophyjoukkue sijoittui seitsemänneksi ja juniorijoukkue ajoi hienosti MM-hopealle tänään Ranskassa päättyneessä endurojoukkueiden MM-kilpailussa.

Tämän vuoden Sixillä loppucrossi ei enää tuloksia muuttanut. Trophyjoukkueissa mestaruuteen ajoi Iso-Britannia joukkueella Steve Holcombe, Nathan Watson, Jed Etchells ja Jamie McCanney. Italia hävisi lopulta vajaat viisi minuuttia ja otti MM-hopeaa. Pronssiset mitalit menivät Australian nelikon kaulaan. Suomi oli ennen loppucrossia seitsemäntenä. Suomalaisnelikko selvitti loppucrossin kahdeksanneksi nopeimmin, mutta se ei enää sijoitukseen vaikuttanut. Näin seitsemäs sija säilyi myös päivän päätteeksi. Suomen joukkueessa ajoivat Pyry Juupaluoma, Eemil Pohjola, Antti Hänninen ja Peetu Juupaluoma.

Junioriluokassa Italia oli odotetun vahva myös loppucrossilla sijoittumalla toiseksi ja vei maailmanmestaruuden kolmikolla Morgan Lesiardo, Enrico Rinaldi ja Claudio Spanu. Suomalaiskolmikko Hermanni Haljala, Samuli Puhakainen ja Roni Kytönen oli päivän kuudenneksi nopein ja ajoi hienosti MM-hopealle vajaat kolme minuuttia Italialle hävinneenä. Australia ajoi loppucrossilla päivävoittoon ja sijoittui kolmanneksi runsaat kolme minuuttia Suomea jäljessä.

Näin on Sixi jälleen kerran takana. Ensi vuonna kisa ajetaan Argentiinassa.