Suomelta parhaat mahdolliset joukkueet Portugaliin

Kuva
FIM
Suomi lähettää huippujoukkueet tämän vuoden Six Days Enduroon.

Marraskuun puolivälissä Portugalissa ajettavan Six Days Enduron Suomen maajoukkueet julkistettiin eilen. Parin vuoden tauon jälkeen Suomi saa jalkeille joukkueet, joilla on hyvänä päivänä mahdollisuudet ajaa kärkisijoille ja etenkin Trophy-joukkueella on realistiset mahdollisuudet jopa mitaleille. Molemmat maajoukkueemme olivat varsin odotetut ja oikeastaan ainoa keskustelua herättävä asia on, olisiko U21-luokan EM-sarjassa tasaisesti podiumille ajanut ja U20-luokan SM-sarjaa suvereenisti johtava Peetu Juupaluoma kuulunut nuorten joukkueeseen.

Remes johtaa joukkoja

Trophy-luokassa Eero Remes on luonnollisesti joukkueen ykköstykki ja kulmakivi, jolta odotetaan paljon. Remeksen täytyykin onnistua hyvin kisassa, mikäli mielimme mitaleille. Portugalin kaltaiset maastot sopivat Roni Kytöselle loistavasti ja häneltä voidaankin odottaa kisassa jopa todellista läpimurtoa enduron maailman kärkeen. Sixi toimii Eemil Pohjolalle varmasti ainakin jonkinlaisena näytön paikkana, sillä jämsäläinen mielii takaisin MM-sarjaan. Vaikka EM-sarjasta tulisikin mestaruus, on Sixillä onnistuminen selkeästi tärkeämmässä roolissa. Aleksi Jukola ei enää MM-sarjaan mieli, mutta MM-mitali maistuisi varmasti ja Jukola on varma kuljettaja, jollainen on Sixillä tärkeässä roolissa.

Nuorilta vaaditaan venymistä

Nuorten joukkueessa Antti Hänninen on myös erittäin varma kuljettaja. Kun Hänninen saisi vielä Sixilläkin parhaan maistin päälle, olisi tulos vieläkin parempaa. Hugo Svärd on myös näytön paikan edessä, sillä MM-kausi ei ole kulkenut toivotulla tavalla. Svärdin osalta pyörän kuutiotilavuus on avoin ainakin SML:n tiedotteen osalta, mutta varmasti järkevintä olisi joukkueen, kuten myös Svärdin itsensä kannalta, että ajokkina olisi 250-kuutioinen nelitahtinen. On kuitenkin fakta, että 125-kuutioisella joutuu valitettavasti antamaan hieman tasoitusta useissa eri paikoissa. Lari Jukola on joukkueen kolmas kuljettaja. Jukolan edellinen Sixi Ranskassa päättyi polvivammaan, mutta nyt nuorukainen on jälleen valmiina kisaan. Jukolalla on varmasti myös valtava halu näyttää vauhtinsa, sillä juuri kun hän pääsi viime kaudella MM-sarjassa iskuun, päätti loukkaantuminen kauden.

Kovia vastuksia

Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa monen muun huippumaan joukkueita, mutta ainakin jo julkaistut USA:n joukkueet tulevat metsästämään mestaruuksia molemmissa luokista. Lisäksi tuttuun tyyliin Ranska ja Italia tulevat olemaan vahvoja, kuten myös kotipoluillaan ajava Portugali. Näiden lisäksi Englanti on tekemässä paluuta Trophy-luokkaan huippujoukkueella, jossa ajaa luultavasti myös Steve Holcombe.