Suomalaisten tunnelmat Slovakian EM-enduron jälkeen.

Santeri Enjalan menoa Slovakian kurassa.
Kuva
Kari Salminen
Tässä suomalaiskuljettajien omia kommentteja Slovakian EM-enduron toiselta päivältä.

Peetu Juupaluoma

Taas jäi kakkossija harmittavan lähelle. Olin kyllä jo kakkosena aika selkeästikin, mutta tein pari pientä virhettä ja jälleen Norrbin oli nopeampi. Ei voi mitään. Aamulla oli vaikeaa. Ajo oli kankeaa, eikä rytmiä löytynyt. Sitten kun sade alkoi, niin alkoi löytyä myös hyvä ajo. Siinä nousinkin toiseksi, mutta kaveri meni vain lopussa ohi. Siirtymillä oli vähän ohjelmaa, mutta pätkillä ei ollut mitään isompaa.

Samuli Puhakainen

- Eilen en pitänyt yhtään endurotestistä, enkä extremestä. Tänään endurotesti oli paljon parempi, kun se alkoi kuivua. Sitten kun alkoi sade, se oli taas aika huono. Crossitesti oli kyllä ihan hyvä. Tänään oli ihan ok päivä. En kaatunut kertaakaan pätkillä, siirtymillä kyllä kaaduin. Crossitestiltä kun mentiin endurotestille, niin sade haittasi aika lailla. Oli aika liukasta ja kun siellä oli jyrkkiä alamäkiä, niin ei saanut pyörää pysähtymään ja se sinkoili minne sattui, mutta olen kyllä päivään tyytyväinen.

Pyry Juupaluoma

- Aamulla kun heräsin, niin oli kipeä olo ja oksetti. Se meni kuitenkin päivän mittaan ohi ja aamulla olin muutaman pätkän jälkeen jo neljäntenä. Sitten tuli muutama huonompi pätkä ja tipuin siinä. Oli sellaista omaa ajoa koko päivän. Kaksi kertaa kaaduin pätkillä, mutta siirtymillä oli kyllä tapahtumia sitäkin enemmän. Nyt kun tuli vettä, niin siirtymät olivat tosi vaikeita. Pätkät kuitenkin paranivat. Crossitestille tuli uraa ja kyllä endurotestikin oli nyt parempi kuin eilen.

Eetu Puhakainen

- Oli ihan ok päivä. Ei tullut oikeastaan muita virheitä, mutta viimeisellä endurotestillä tuli joku kivi eturenkaan alle ja ajoin siinä lopussa pusikkoon. Siinä meni vähän aikaa hukkaan. Taisi Samuli päästä ohi siinä. Meillä on aika usein tiukka kisa keskenämme. Onneksi täältä on pitkä matka kotiin, jos se alkaa kuittailemaan. Pätkät olivat vähän parempia kuin eilen. Kyllähän ne kuluivat vähän, mutta samalla tuli pitoa, kun tuli vähän uria. Onneksi sade tuli siirtymän aikana, niin pätkät eivät kastuneet pahemmin. Endurotesti oli toisella kierroksella kyllä aika liukas, mutta muuten ne kuivuivat aika hyvin.

Antti Hänninen

- Vauhtia olisin kaivannut vähän lisää, mutta muuten ihan hyvä. Toisella kierroksella crossilla temusin siinä kivikossa. Siinä meni jonkun verran aikaa. Muuten ei isompia virheitä pätkillä tullut. Vähän vähemmän joutui tänään ohittelemaan siinä endurotestillä, mutta muutaman kuskin kuitenkin. Ei siihen hirveästi aikaa mennyt. Sade kyllä kasteli pätkät paikoitellen aika liukkaiksi. Vettä tuli aika rankasti hetken aikaa.

Roni Kytönen

- Vähän oli parempi päivä oikeastaan joka osa-alueelta. Nyt ei ollut niin paljon ongelmia ohitettavien kanssa, vaikka nytkin ohitin endurotestillä joka kierroksella neljä kuskia. Se on vieläkin liikaa. Mutta sama ongelma oli voittajalla, Kouble lähti minun perääni, joten ei se siitä kiinni jäänyt. Oli ihan hyvä päivä. Endurotestillä kaaduin toisella kierroksella sellaisessa juurakossa ja siirtymällä kerran. Muuten päivä sujui aika tasaisesti.

Eemil Pohjola

- Ihan hyvin meni. Harmi poikien kannalta, mutta minulle hyvä. On noita keskeytyksiä itsellekin tullut. Tällä kertaa tuuri oli minun puolellani. Tässä päivässä ei oikein muuta hyvää ollutkaan kuin tuo tulos. Ajo ei oikeastaan parantunut eilisestä ja sitten siihen tuli vielä kaatumisia lisäksi. Ei tullut kyllä monta pätkää pystyssä. Lopussa kun näin, että molemmat ruotsalaiset jäivät matkan varrelle, niin sen jälkeen ajoin aika rauhallisesti. Sitten en enää kaatuillut. Aamulla tuli kyllä tosi monta kaatumista. Olisikohan Oleniukselta tarttunut, kun ajamme samalla merkilläkin.

Santeri Enjala

- Toivoin eilen sadetta tälle päivälle  ja siellähän ropsahti oikein kunnon ukkoskuuro. Tulos parani varmasti sen myötä. Mitään ongelmia ei ollut, pyörä pelasi hienosti ja huolto oli loistava. Meillä oli hyvää kisaa aamulla. Olimme muutaman sekunnin sisällä kakkonen kolmonen ja nelonen. Koko päivä meni sitten ihan hyvin.