Suomalaisille nuorille paikkoja EM-finaaliin

Mikke Lindstöm nappasi paikan EM-finaaliin.
Kuva
Jani Hovi
Suomalaiset nuoret kuljettajat onnistuivat nappaamaan tukun jatkopaikkoja EM-finaaliin.

EMX65- ja EMX85-luokkien EM-karsinnat jatkuivat viikonloppuna Liettuassa semifinaalien merkeissä. Karsintasarjan parhaat kuljettajat lähtivät tavoittelemaan paikkaa 20 joukkoon, joka takaisi varman paikan Tsekin Loketissa ajettavaan EM-finaaliin.

EMX65-luokassa suomalaisista kovimmat odotukset kohdistuivat Mikke Lindstömiin, joka on ajanut karsintasarjassa hienoja suorituksia. Lindströmin ensimmäinen kisaerä päättyi kuitenkin pettymyksen, sillä tuloksena oli keskeytys teknisen vian vuoksi. Toiseen erään Lindström starttasi varapyörällä, mutta se ei menoa haitannut. Neljäs sija erässä nosti nuorukaisen päivän totaalissa sijalle 12, joka tarkoitti paikkaa EM-finaaliin. Paikan finaaliin lunasti myös Sami Oinonen, joka oli totaalin 20. Daniel Wiik oli luokan 31. EMX65-luokan päivän totaalin voitto meni Saksan Luca Nierychlolle, ennen Iso-Britannian Jett Gardineria ja Viron Kristofer Valkia.

EMX85-luokassa meikäläisten huomio kohdistui Belgian lisenssillä ajavaan Viktor Leppälään. Leppälän ensimmäinen erä muuttui haastavaksi ensimmäisellä kierroksella, kun hän ajautui radalta ulos ja lähti jatkamaan matkaa letkan hänniltä. Leppälä nousi erän aikana lopulta sijalle 11. Toisessa erässä Leppälä epäonnistui startissa ja tuskaili erässä ohituksien kanssa, ollen maalissa seitsemäs. Päivän totaalissa Leppälä oli 12. ja nappasi näin ollen paikan EM-finaaliin. Suomalaisista Eeka Laaksonen oli päivän totaalin 24. ja Mauno Keskikallio 33. Luokan voiton vei Iso-Britannian Hayden Statt. Toinen oli Itävallan Moritz Ernrcker ja kolmas Viron Lucas Leok.

Täydelliset tulokset.