Suomalaiset podiumilla Unkarissa

Roni Kytönen ajoi tänään toiseksi Unkarissa.
Kuva
Dario Agrati
Unkarin MM-enduron ensimmäisen päivän nopeimmasta suorituksesta vastasi Josep Garcia. Myös Roni Kytönen ja Samuli Puhakainen nousivat jälleen podiumille.

Aivan alkuun on todettava, että vaikka ennakkojutussa kerroin, että kisassa ajetaan kolme kierrosta, niin järjestäjä huomasi jutun teon jälkeen, että sehän ei riitä mihinkään ja päätti ajattaa kilpailijoita kierroksen lisää. Nyt ajettiin siis neljä kierrosta, joten maastokokeita tuli tälle päivälle yhteensä 12.

Enduro GP-luokassa kolme ensimmäistä kierrosta mentiin Wil Ruprechtin ja Josep Garcian vuorotellessa johdossa. Päivän viimeinen endurotesti ratkaisi sitten asian. Ruprecht hukkasi maastokokeella vajaan minuutin ja putosi kokonaan pisteiden ulkopuolelle kun kisa päättyi hänen osaltaan diskaukseen. Garcia ajoi kauden kolmanteen voittoonsa.

- Oli jo ihan hyvä saavutus päästä viime viikonloppuna ajamaan taas näin nopeasti ranneleikkauksen jälkeen. En löydä sanoja kuvailemaan sitä fiilistä kun pystyn taas voittamaan vaikean kuukauden jälkeen. Huomenna yritetään toistaa sama, Garcia suunnitteli.

Nathan Watson kävi tiukan kisan kakkossijasta Andrea Veronaa vastaan ja oli lopulta vajaan kaksi sekuntia nopeampi.

- Loistava päivä. En kyllä odottanut tätä sen jälkeen kun sain Slovakiassa jännetulehduksen. Ajattelin, että näistä tulee pitkiä ja raskaita päiviä. Kipuja olikin, enkä ajanut tänään täydellisesti. Onneksi siirtymät olivat helppoja ja ranne sai vähän lepoa, Watson kertoi.

Andrea Verona ei murehtinut kolmossijaansa, koska tiesi siihen syyn.

- Olen melko tyytyväinen. Tein taas aika paljon virheitä ja tuli muutamia kaatumisia. Ei mitään isoja, mutta aina ne maksavat sekunteja. Luokkavoitto ja yleiskisan kolmas on hyvä tulos ja huomenna yritetään parantaa, Verona lupaili.

Kytöselle kakkossija

Juniorluokassa Roni Kytönen aloitti hyvin ja johtikin kisaa välillä sen alkupuolella. Kolmannella kierroksella Zach Pichon alkoi kuitenkin karata Kytöseltä ja ajoi lopulta voittoon puolen minuutin turvin. Kytönen ajoi maaliin toisena. Kolmanneksi sijoittui ehdoton yllättäjä Albin Norrbin.

- Ei huono päivä, mutta ei vain riittänyt vauhti, vaikka kaikkeni annoin. En tiedä mistä voittaja löysi aina linjat. Kun tulin perässä, niin siimoja oli poikki sieltä täältä ja sitä enemmän, mitä tiukemmaksi kilpailu meni, Kytönen pohti päivän jälkeen.

Peetu Juupaluoma ei oikein löytänyt vauhtiaan ja päätyi maaliin sijalla 21.

- Aika heikko päivä oli tänään. Alku oli kankeata sekä crossilla kävin nenälläänkin kerran ja samalla vedolla löin pään oksaan, mistä rytmi meni hetkeksi sekaisin. Loppua kohden alkoi ajo paranemaan, mutta kello ei tykännyt silti. Yritetään huomenna vielä kovempaa, Juupaluoma kertoi päivän jälkeen.

Puhakainen kolmanneksi

Youth-luokassa Thibault Giraudon kisasi voitosta viimeiselle maastokokeelle asti Kevin Cristinon kanssa. Maalissa eroa oli kolme ja puoli sekuntia Giraudonin hyväksi. Samuli Puhakainen taisteli puolestaan kolme kierrosta kolmospaikasta Harry Edmondsonin kanssa, mutta sen jälkeen Edmondson sortui pikku virheisiin ja Puhakainen ajoi selkeällä erolla kolmantena maaliin.

- Podiumsija oli ainoa hyvä asia tässä kisassa. Sijoitus ei ollut siinä mielessä hyvä, että ero pistekakkoseen kasvoi ja neljäntenä oleva taas sai minua pisteissä kiinni. Ajaminen oli aika huonoa koko päivän. Endurotestillä pärjäsin muille, mutta extreme ja crossitesti eivät sujuneet ollenkaan. Se extreme on sama kuin oli supertestinä, eikä mikään kunnon extreme ja siellä crossilla ei ole kuin pölyvalleja. Vaikka kuinka koetin leikkailla, niin ei vain saa vauhtia siellä. Ensimmäisellä kierroksella oli vielä säädötkin jotenkin hukassa pyörästä, kun siihen oli Slovakian jälkeisen remontin yhteydessä vaihdettu joitain muita osia kuin niitä, joilla olen tottunut ajamaan. Sitä saatiin kyllä sitten vähän paremmaksi muille kierroksille. Koko kisa oli muutenkin tosi tylsä. Endurotesti on sellaista tiepohjaa ja crossi pelkkää pölyrynkytystä. Pätkäaikaa tuli tunnin verran ja koko kisa taisi olla jotain kuuden tunnin luokkaa. Siirtymätkin ovat pelkkää tietä. Kyllä tämä on kevyin MM-kisa, mitä minä olen ajanut. SM-kisatkin ovat välillä vaativampia, Puhakainen ihmetteli.

Pyry Juupaluoma jatkoi tasaisia suorituksiaan ja ajoi maaliin yhdeksäntenä. Niko Puotsaari kuittasi luokan viimeisen MM-pisteen ajaessaan maaliin sijalla 15.

- Kaksijakoinen päivä. Endurotesti ei kulkenut hyvin, siellä tuli kaaduttua kerran, missä löin polven puuhun ja osui johonkin hermoon, ettei pystynyt pitämään hetkeen jalkaa edes tapilla. Crossi ja extreme kulki kuitenkin ihan hyvin ja sain viimeisellä kierroksella kurottua vielä 15. sijan kiinni. Huomenna kaatumiset ja muut sähläykset pois, Puotsaari kertoi.

Kilpailu Unkarissa jatkuu huomenna.