Suomalaiset loistovauhdissa Virossa

Teksti
Eemil Helander (vas.) voitti E1-luokan ja Eemil Pohjola yleiskilpailun sekä E2-luokan.
Kuva
Karoliina Pohjola.
Suomalaiskuljettajat onnistuivat hienosti Viron EM-enduron avauspäivänä. Eemil Pohjola voitti yleiskisan ja podiumille nousivat myös Eemil Helander, Mika Karma ja Viivi-Maria Mäkinen.

Enduron kolmas EM-viikonloppu käynnistyi Viron Paikusessa. Suomalaiset eivät ole tänä vuonna EM-sarjasta innostuneet, mutta Viron osakilpailuun sentään muutama suomalaiskuljettaja lähti. Yleiskilpailussa ainakin suomalaiset odottivat Eemil Pohjolalta hyvää sijoitusta, eikä odotus mennyt hukkaan. Pohjola aloitti täräyttämällä heti ensimmäiselle maastokokeelle pohjat ja jatkoi samaan malliin johtaen kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kun toinen ja kolmas kierros sujuivat yhtä hyvin, ajoi Pohjola yleiskilpailun voittoon. Pohjola voitti luonnollisesti myös E2-luokan.

- Ajo tuntui ihan hyvältä koko päivän, ei ollut mitään ongelmia. Endurotesti kului kyllä aika rajuun kuntoon, siinä meinasi mehut olla aika loppu. Muuten tuli ihan hyvin, kaikille muille pätkille tuli pohjat paitsi yhdelle. Aika lämmin keli oli ja huomiselle on ennustettu vielä lämpimämpää. Se saattaa jo hiukan häiritä ajamista, Pohjola arveli.

Yleiskisan kakkoseksi ajoi Alex Walton.

- Tämä oli positiivinen päivä. En ole parhaimmillani hiekalla, mutta onnistuin silti saamaan hyvän tuloksen, Walton iloitsi.

Myös kolmanneksi sijoittunut J2-luokassa ajava Diego Haution oli tyytyväinen päiväänsä.

- Olen tyytyväinen ajoonini ja virheestä huolimatta onnistuin voittamaan luokkani. Toivon pärjääväni myös huomenna, Haution kertoi.

E1-luokassa parhaasta vauhdista vastasi enduropoluille paluun tehnyt Eemil Helander. Hän voitti toiseksi tulleen Jacopo Tarinin 40 sekunnilla. Luokan kolmanneksi ajoi Andreas Beier. Luokan toinen suomalaisedustaja Jaakko Rinkinen sijoittui viidenneksi.

- Ei tänään mitään erikoista ollut. Se peltopätkä oli minulle vaikea, ne kaksi muuta sujuivat ihan hyvin. Olen viimeksi ajanut peltoa vuonna 2019, niin se ei oikein suju. En oikein osannut odottaa mitään tältä kisalta, koska en tiennyt yhtään, miten muut ajavat. Sen tiesin, että metsä- ja hiekkapätkillä pystyn ajamaan hyviä aikoja. Nyt pitää lähteä vielä vähän kävelemään ja katsomaan suolta parempia linjoja, Helander totesi.

Seniorluokassa ei Maurizio Micheluzille taida ajamalla voittajaa löytyä. Italialainen ajoi jälleen päivävoittoon vajaan kahden minuutin erolla ennen Nico Rambowia. Kolmantena podiumille nousi Mika Karma.

Naisten luokassa Vilde Marie Holt ja Tanja Schlosser ovat jakaneet voitot tällä kaudella. Kärjessä kaksikko oli jälleen ja tällä kertaa voittovuorossa oli Schlosser. Suomalaisvärien puolesta taisteli Viivi-Mari Mäkinen ja hyvin taistelikin. Sijoitus oli hienosti kolmas.

Kansalliset luokat ajoivat kierroksen EM-luokkia vähemmän ja myös niissä nähtiin suomalaisväriä. E1-luokassa Samuli Puhakainen lähti vain testaamaan pyöräänsä. Testi tuotti voiton lähes viiden minuutin erolla ennen toiseksi ajanutta Jarkko Tyniä. E2-luokassa Eetu Puhakainen oli puolestaan Edgars Silinsin jälkeen toinen.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina samalla aikataululla kuin tänäänkin.