Stark VARG - 80 hv ja akun kesto jopa 6 tuntia

Tältä näyttää uusi Stark VARG -motocrosspyörä.
Kuva
Tiedote
Stark Future tuo markkinoille aivan uuden sähkömoottoripyörän, jossa on lupauksien mukaan enemmän tehoa ja vääntöä kuin 450-kuutioisessa motocrosspyörässä. Lisäksi akun kesto on pyörissä ennen kuulumatonta.

Espanjalainen Stark Future on uusin tulokas sähkömoottoripyörien markkinoilla ja he esittelivätkin tänään uuden mielenkiintoisen uutuuden. Stark VARG-motocrosspyörä tulee markkinoille ensi vuoden syyskuussa ja nyt siitä julkaistut tiedot ovat todella mielenkiintoisia. Pyörän kehitystiimiä johtaa entinen motocrosstähti Sebastian Tortelli ja kehitystyössä on mukana ollut myös Josh Hill ja Mat Rebeaud.

Tulevassa Stark VARG-pyörässä tulee olemaan todella laajat säätöominaisuudet ja peräti 100 erilaista ajotilaa. Näin ollen pyörästä saadaan muokattua teholtaan 125-kuutioisen pyörän kaltainen, tai vaikkapa 450-kuutioisen pyörän kaltainen. Pyörän huipputehon kerrotaan olevan 80 hv ja väännön peräti 938 Nm takapyörästä mitattuna. Nämä lukemat ovat merkittävästi suurempia kuin tällä hetkellä markkinoilla olevissa 450-kuutioisissa motocrosspyörissä. Käyttäjä voi ladata kännykkäänsä pyörän sovelluksen, jolla voidaan säätää tehokäyrää, moottorijarrutusta, sutimisenestoa ja virtuaalista vauhtipyörää täysin omien mieltymyksien mukaan.

Sähkömoottoripyörien ongelma on ollut toimintasäde, mutta Stark lupaa korjata sen asian. VARGissa käytettävän akkujärjestelmän energiatiheyden kerrotaan olevan maailman suurin. Täydellinen akkupaketti painaa alle 32 kiloa ja akun kapasiteetti on 6 kWh. Tämän kerrotaan olevan mahdollista useiden innovaatioiden ansiosta, esimerkkeinä hunajakennorakenteinen magnesiumkotelo, slippery-fingers-kennonpitimet, paineenalennusjärjestelmä sekä yksipuoleinen, akkukennot konfiguroiva kytkentälevy. Toimintasäde vastaa Starkin mukaan 450-kuutioista motocrosspyörää, eli täydellä teholla ajettaessa sillä pystyy ajamaan helposti MXGP:n kisaerän ja rentoa polkuajoa sillä pystyy ajamaan jopa kuusi tuntia. Akku latautuu täyteen 1 – 2 tunnissa, riippuen pistorasiasta.

Pyörän kerrotaan painavan 110 kiloa. Siinä on KYBin jousitus ja kuvien perusteella pyörä vaikuttaa olevan täysverinen kisapyörä. Pyörän hinta on 11.900 euroa ja se on tilattavissa Stark Futuren nettisivuilta. Pyörien toimitus käynnistyy syyskuussa 2022.

Alla esittelyvideo pyörästä.

Kommentit

Lähettänyt toni ollila : Ti, 12/14/2021 - 20:27

Mielenkiinnon ja pelonsekaisin fiiliksin näiden sähkövatkaimien esiinmarssia odotellen. Koska X-racing käy koeajamassa? Kaipaa riippumatonta, todistettua faktaa tehosta/akun riittävyydestä. Alettava vissiin kaikessa hiljaisuudessa suunnittelemaan räpätintä, kun se jokin näistä vehkeistä puuttuu =) t. viilipurkki

Kieli
suomi