Speedwayn joukkueiden mestariksi Ampiais-Ankkurit

Lauantain kolme parasta joukkuetta.
Kuva
Tiedote
Speedwayn joukkueiden SM-kisa ajettiin tänään Varkauden 40-vuotiaalla speedwaystadionilla.

Voittajaksi tasaisen kisan päätteeksi selviytyi Ampiais-Ankkurit Jesse Mustonen,  Niklas Säyriö, Tero Aarnio. Hopeajoukkue Kojootit jäi vain kolme pistettä.  Pronssille ajoi Wasamat.

Voittajajoukkue koki kovia, sillä erässä kolme Aarnio ja Ankkureidwn Valtteri Koponen kolaroivat ensimmäisessä kaarteessa. Erä uusittiin kaikilla kuljettajilla, mutta jälleen samat miehet törmäsivät, kun Koponen kaatui eikä Aarnio ehtinyt väistää. Tällä kertaa Aarnio loukkasi jalkansa niin, ettei pystynyt enää  jatkamaan. Mustonen tunnusti kisan jälkeen,  että usko onnistumiseen oli välillä haussa, mutta taistellen mentiin voittoon. Joukkueelta jäi erä 11 kokonaan väliin, kun kaksi miestä ei ehtinyt kaikkiin peräkkäisiin eriin.

Jossittelun varaakin Kojooteille jäi, sillä yhdessä erässä Antti Vuolaksen pyörä takkuili ja Joni Laukkaaen pyörä nousi pystyyn erässä 16. Varkaus on saanut mukaan kiitettävästi uusiakin kuljettajia. Ankkureiden joukkueessa ajoivat Nella Änkiläinen, Ere Kinnunen  ja Valtteri Koponen. Änkiläinen keräsi joukkueekaikki pisteet.  Seinäjoen Kotkien miehistö oli täysin ulkomaalaistaustainen. Mukana olivat virolainen Aadam Seermaa sekä puolalaiset Crzary ja Konrad Owizyc. Kotkat keräsivät 16 pistettä.

Päivän aloittivat juniorikuljettajat. 125-kuutioiset ajoivat isolla radalla. Flat track -juniorit sekä 50-kuutioiset kisasivat miniradalla.

Huomenna jatketaan parispeedwayn SM-kisalla.

 

Tulokset:

1. Ampiais-Ankkurit 40

Jesse Mustonen 21, Nicce Säyriö 19, Tero Aarnio 0

2. Kojootit 37

Niilo Vuolas 15, Antti Vuolas 14, Joni Laukkanen 8

3. Wasamat 21

Max Koivula 9, Jonatan Owizyc 6, Topi Mustonen 6

4. Kotkat 16

Aadam Seermaa 6, Cezary Owizyc 6, Konrad Owizyc 4

5. Ankkurit 3

Nella Änkiläinen 3, Ere Kinnunen 0, Valtteri Koponen 0