Snowcrossin superliiga käynnistyi Bodenista

Teksti
Aki Pihlaja voitti Bodenissa molemmat päivät.
Kuva
Jari Lauri
Aki Pihlaja hallitsi snowcrossin superliigan avauskilpailua Ruotsin Bodenissa.

Bodenin Energi Areena  tarjoili parastaan, kun Snowcrossin Super League starttasi viikonloppuna. Jalkapallostadionille rakennettu rata sai kiitosta kuskeilta ja tv-katsojilta. Poikkeuksellisen leveällä radalla saatiin nähdä paljon ohituksia ja huimia hyppyjä ja ensimmäistä kertaa ajettu Loukko.comin sponsoroima ”jokerikierros” tarjoili katsojille ja kuskeille lisäjännitystä.

Sarjan promoottori Pauli Kauppinen sekä kilpailunjohtajana toiminut Henrik Mases olivat erittäin tyytyväisiä viikonlopun tapahtumiin. ”Ensimmäinen Super League tapahtuma onnistui hienosti. On selvää että meillä on edelleen paljon opittavaa ja kehitettävää kaikessa toiminnassa, mutta valittu suunta on selkeästi oikea. Meillä oli viikonloppuna suomen- ja ruotsinkieliset livestriimit, erillinen studiolähetys ISTV:lle ja sen lisäksi AlfaTV:n suora TV-lähetys finaaleista. Snowcross sai rutkasti lisää tunnettuutta, vaikka kovan pakkasen ja runsaan lumipölyn vuoksi olosuhteet olivat myös TV-tuotannon näkökulmasta erittäin haastavat. Tärkeintä on kuitenkin se, että nyt tiedämme mitä osa-alueita meidän täytyy parantaa tulevissa kisoissa”, Pauli Kauppinen kiteyttää. Kilpailunjohtajana toiminut Henrik Mases näkee sarjalla hienon tulevaisuuden; ”On hienoa, että olemme yhdessä suomalaisten kanssa tekemässä pohjoismaista sarjaa. Tekemällä yhdessä asioita saamme varmasti hyviä tuloksia kehittäen samalla koko Snowcrossia. Tämä oli ensimmäinen yhteinen tapahtumamme ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Perjantaina ajettiin Ladies-, Pro- ja Pro Lite- luokkien ensimmäinen alkueräkierros sekä erittäin nopeatempoinen Dominator-kilpailu, joista molemmista kerättiin sarjapisteitä. Lauantaina ajettiin kaikkien luokkien alkuerät ja finaalit.

Pro –luokassa Aki Pihlaja ajoi suvereeneihin voittoihin sekä perjantaina että lauantaina. Pihlaja otti ylivoimaisia startteja koko viikonlopun ja ajoi jokaisen ajamansa erän voittoon. Parhaan vastuksen Pihlajalle tarjosi odotetusti hallitseva maailmanmestari Petter Nårsa, joka oli sekä dominatorin sekä kokonaispisteiden kakkonen.  Super Leaguen Pro –luokan sarjapisteissä kolmatta sijaa pitää ruotsalainen John Stenberg.

Myös Pro Lite –luokan taso oli huima Bodenin kisassa. William Svensson otti kiinnityksen sarjan kärkeen, napsimalla alkuerien ja finaalin voitot nimiinsä. Svensson kertoi viime kauden olleen hänelle henkisesti haastava ja olevansa erittäin tyytyväinen suoritukseensa Bodenissa. Tiukan finaalin kakkoseksi ajoi Martin Johansson ja kolmanneksi Christer Vangen. Suomen Markus Roine taisteli tiensä finaaliin last chance –erän kautta ja ajoi lopulta finaalin seitsemänneksi. Aleksi Rehu otti päivän aikana kaksi pahannäköistä osumaa, kaatumalla lähtökurvissa niin, että lähtö jouduttiin uusimaan. Rehu pystyi starttaamaan uudelleen kisaan, ja pääsi finaaliin last chancen kautta. Finaalissa Rehu kaatui uudelleen kovassa vauhdissa maalihyppyrin jälkeen ja joutui jättämään kisan kesken.

Naisten luokan finaalissa Thea Andersson ja Hilda Öhman kamppailivat kärkipaikasta koko erän ajan, mutta lopulta voittoon ajoi Andersson ennen Hilda Öhmania ja Jenny Lundströmiä.

Bodenissa kisattiin myös useissa eri juniori –luokassa sekä legendoissa. Juniorit 11-12 luokan voittajaksi kruunattiin vakuuttavaa ajoa esittänyt Eevertti Liuska. Eevertti piti stadion –tyylisestä radasta ja kertoi ajamisen olleen kivaa.  Luokan kakkoseksi ajoi Oliver Bröyt ennen Niklas Isokääntää ja Arttu Laurikkalaa.

Juniorit 13-14 – luokan voittajaksi kruunattiin reiluun voittoon ajanut Onni Niskala. Topi Rinne oli finaalin kakkonen ennen Isak Perseniä.

Juniorit 14-16 –luokkaa hallitsi suomalaiset. Päivän voittajaksi ajoi Vertti Kaihua. Kaihua oli tyytyväinen päivän rataan ja kertoi päässeensä treenaamaan myös vastaavilla stadion tyylisillä radoilla. Kaihua ajoi finaalissa neljän sekunnin eron Oscar Nikulaan ja Emil Herteniin. Väinö Lehtonen oli finaalin neljäs ennen Aleksi Pöykköä.

Snowcross Super League jatkuu Oulussa viikolla 11.

Tulokset ja pistetilanteet.