Snowcrossin Super Leaguen mestaruus Ruotsiin

Teksti
Ruotsille kolmoisvoitto Snowcrossin Super Leaguessa. Pro -luokan kärkikolmikko 1. Gustav Sahlsten 2. Albin Lundqvist 3. Axel Johansson
Kuva
Tiedote
21-vuotias Gustav Sahlsten vei snowcrossin Super Leaguen mestaruuden.

Snowcrossin Super Leaguen kausi päättyi ruotsalaisjuhliin, kun sarjan neljä kärkipaikkaa menivät Ruotsiin. Koko kautta suvereenisti hallinnut Gustav Sahlsten napsi kaikkien osakilpailujen voitot itselleen ja vei sarjan mestaruuden hurjalla 70 pisteen erolla seuraaviin. Albin Lundqvist otti viikonlopun finaaleissa sijat 5. Ja 2 ja varmisti mestaruustaistelussa kauden hopean itselleen. Axel Johansson vei kauden pronssimitalin ja Martin Johansson otti sarjan nelossijan vain kolme pistettä Johanssonin takana. Norjan Robert Lunden ajoi lauantaina pronssille, mutta jäi sunnuntain finaalissa viimeiselle sijalle. Sarjapisteissä norjalainen vei viitospaikan jääden vain yhden pisteen Johanssonista. Miika Lammi sijoittui kauden yhteispisteissä parhaana suomalaisena sijalle kuusi.  Aleksi Juntunen ajoi vahvasti koko viikonlopun ja nousi mitalikolmikkoon molempina päivinä. Lauantain kakkossija ja sunnuntain kolmossija nostivat Juntusen sarjan yhteispisteissä sijalle seitsemän.

Super Leaguen uusi mestari, 21-vuotias Gustav Sahlsten on todellinen tulevaisuuden lupaus. Alkukaudesta Sahlsten ajoi Yhdysvalloissa ISOC –sarjaa kaksi osakilpailua ja siirtyi sitten takaisin Euroopan Snowcross kentille. Sahlsten varmisti voittonsa jo lauantain kisan jälkeen, joten sunnuntaina ei tarvinnut enää hermoilla pistesaaliilla.

- Kausi alkoi minulla ISOC –sarjassa, jossa sain lisävarmuutta ajooni. Nopeutta minulla riittää, joten nyt vaan nautin ajosta ja pidän hauskaa. Super League on mahtava formaatti, jossa Euroopan snowcrossia tehdään ihan  uudella tavalla. Nautin ajaa näitä kovatasoisia kilpailuja, joissa on hyvät radat. Vaikka olen voittanut kaikki lähdöt, olen silti saanut puristaa itsestäni kaikki irti joka erässä. Tuntuu todella hienolle voittaa Super Leaguen mestaruus, Sahlsten kertoo silminnähden onnellisena ensimmäisestä Super League -mestaruudestaan.

Ensi kaudesta Sahlsten ei vielä paljasta mitään, eikä ainakaan vielä varmaa tallipaikkaa ole ISOC –sarjaan varattu.

- Tietenkin haaveilen myös ammattilaisena ajamisesta ISOC –sarjassa. Jos ajan Euroopassa, niin ensi vuonna lähdetään puolustamaan Super League mestaruutta.

Naisten luokan mestaruuden vei Hilda Öhman. Öhman voitti kaikki kauden finaalit ja vei mestaruuden 47 pisteen erolla kauden kakkoseen Wilma Jonssoniin. Kauden pisteissä pronssille ajoi Thea Arnesson. Suomalaisittain parhaiten sarjassa sijoittui Elina Palojärvi viidennellä sijalla. 

Lite –luokan mestaruudesta käytiin tiukkaa taistelua, kun kaikki mitalit ratkesivat viimeisessä osakilpailussa. Mestaruuden nimiinsä vei lopulta Pontus Lundström 20 pisteen erolla Anton Lindströmiin ja 27 pisteen erolla Linus Åbergiin. Lundström palasi kisaradoille loukkaantumisen jälkeen ja oli tyytyväinen, että sai ehjän kauden ja onnistumisia Super Leaguessa. Paras suomalainen oli Myrsky Rissanen sijalla seitsemän. Rissanen otti kauden viimeisessä finaalissa holeshotin startista, mutta kisa keskeytyi ajovirheeseen.

Team Challenge kisan voiton vei YPV motorsport.

 Junior –luokissa mestareiksi kruunattiin Onni Niskala, Peetu Joutsen, Emil Isokääntä, Valter Laine sekä Topi Järvenpää.

Sport luokan mestariksi kruunattiin Jesse Laurila.

Super League jatkuu myös ensi talvena

Snowcrossin Super League jatkuu ensi kaudella suurempana kuin koskaan. Sarjan osakilpailut tullaan ajamaan ainakin kolmessa eri maassa. Sarjan promoottori Mikael Nilsson kertoo innoissaan mitä kaikkea sarjaan on suunnitteilla.

- Olemme tekemässä jotain mahtavaa snowcrossin parissa. Super Leaguessa toimii iso joukko innostuneita ja ammattitaitoisia toimitsijoita ja tuntuu, että olemme yhtä suurta snowcross perhettä. Ensimmäistä kertaa teemme yhdessä pohjoismaista ja koko Euroopan sarjaa, joka kokoaa kuskit ja kaikki alalla toimijat yhteen. En malta odottaa mitä kaikkea saamme kokea  Super Leaguen parissa.