SMX-finaalien kuljettajat selvillä

Kuva
Honda
Lauantaina Amerikassa pyörähtää käyntiin historian ensimmäisen SuperMotocross-sarjan playoffit. Kilpailuissa nähtävät kuljettajat julkaistiin eilen illalla Suomen aikaa.

Kolmen kilpailun mittaisen loppuhuipennuksen virtuaalinen lehdistötilaisuus järjestettiin eilen illalla ja tuossa tilaisuudessa julkaistiin myös kilpailujen kuljettajat. Molemmissa luokissa supercross- ja motocross-sarjojen yhteenlaskettujen pisteiden 20 parasta kuljettajaa saivat automaattisen paikan jokaisen kilpailun finaaliin. Sen lisäksi 10 seuraavaa sai paikan LCQ-eriin, joista kaksi parasta pääsisi mukaan finaaleihin.

450-kuutioisissa 20 parhaan joukosta pois jäi ainoastaan Eli Tomac, joka on loukkaantuneena. Näin ollen LCQ-erästä finaaliin pääsee kolme kuljettajaa. 250-kuutioisissa 20 parhaan joukosta pois on Jett Lawrence ja Chance Hymas. Lawrence ajaa 450-kuutioisissa ja Hymas on puolestaan loukkaantunut. LCQ-porukassa poissaoloja olikin runsaammin ja lopulta esimerkiksi 250-kuutioisissa paikan sai yhteispisteissä sijalle 48. sijoittunut Luke Neese pääsi mukaan. Harri Kullas sai myös paikan 450-kuutioisen kilpailuun, mutta valitettavasti hän ei ennättänyt saada matkaan liittyviä asioita selväksi, eikä pysty osallistumaan kilpailuihin.

Tässä 450-kuutioisten kuljettajat:

f

 

Tässä 250-kuutioisen kuljettajat:

d

Playoffien ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina Charlottessa, toinen viikon kuluttua Chicagon lähellä ja finaali Los Angelesissa.

Alla olevalla videolla lisää sarja pistelaskusta ja kuljettajista.

Kommentit

Lähettänyt Antti Palmgren : Ke, 09/06/2023 - 17:36

Mikä tämä SMX playoff kilpailuhomma on?

Kieli
suomi