SML tekee kaikkensa, jotta MXGP järjestetään Hyvinkäällä

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Suomen Moottoriiitto yrittää kiirellä järjestää asioita niin, että Hyvinkäällä ajetaan motocrossin MM-kilpailu heinäkuun lopussa.

Viime viikolla saamamme tieto siitä, että Koko Lahti Oy vetäytyy MXGP- osakilpailun järjestämissopimuksesta on aiheuttanut nopeita liikkeitä ja lukuisia puheluita. Suomen Moottoriliitto on tehnyt hartiavoimin töitä asian kanssa koko viikonlopun. Linjat ovat olleet kuumana niin InFrontin kuin Hyvinkään kaupungin suuntaan. Viime vuoden MXGP  -kisasta on monelle jäänyt hyvät muistot ja myös Hyvinkään kaupungilla on toiveissa, että kisa saataisiin järjestettyä heinäkuussa.

Viime viikonlopun Heinolan Enduro GP oli hyvä esimerkki siitä mitä kansainvälinen moottoripyöräurheilu on parhaimmillaan ja miksi kisoja Suomessa halutaan järjestää. Kansainväliset kilpailut tuovat paikkakunnalle niin kansainväliset kuin kotimaiset kisaajat ja heidän tiiminsä, kuin myös runsaslukuisen kisakatsojamäärän. Moottoriliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen tapasi viikonloppuna Kansainvälisen Moottoripyöräliiton FIM:n presidentin Jorge Viegasin, joka oli tullut paikalle seuraamaan Enduron MM-osakilpailua. Samaan aikaan on käynnissä olleet selvitystyöt sen suhteen, miten MXGP saadaan järjestettyä Hyvinkään Vauhtipuistossa parissa kuukaudessa.

Moottoriliiton tahtotila saada kilpailu järjestymään on erittäin vahva

Onnistunut moottoriurheilutapahtuma vaatii onnistuakseen kaikkien osapuolien järkkymättömän yhteisen tekemisen meiningin. Nyt muuttuneessa tilanteessa on ehdottoman tärkeää löytää yhteinen tahtotilan tuottaa maailmanluokan tapahtuma ja puitteet kilpailulle. Tästä kokonaisuudesta hyötyvät kaikki moottorikerhosta aina järjestävän kerhon kotikaupunkiin asti.

Kansainvälisen kilpailun järjestämisen taloudellinen riski ei voi kuitenkaan tässä tilanteessa jäädä Suomen Moottoriliiton harteille. Paljon on vielä selvitettävää ja selvitystyö jatkuu herkeämättä, kunnes ratkaisu saadaan aikaan. Moottoriliiton strategian mukaisesti haluamme edistää kansainvälistä huippu-urheilua lajeissamme ja tästäkin syystä kisojen järjestämisen mahdollistaminen on Moottoriliitolle tärkeää.

- Selvitystyö on tuonut esille laajan halun saada tapahtuma toteutumaan. Nyt on aika näyttää meidän kykymme tehdessä yhdessä tästä totta. Talous on keskeisin ongelmakohta, ja tulemme tarvitsemaan rajusti talkoohenkeä, mikäli kisa päästään järjestämään, toteaa Erkki Heikkinen.

Tiedotamme asian etenemisestä vielä kuluvan viikon aikana lisää.