SM-liigan loppuhuipennus tällä viikolla

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Speedwayn SM-liigassa kaasutellaan tällä viikolla kauden kaksi viimeistä ottelua.

Kaikki Suomen parhaat speedway-kuljettajat ovat koolla Kuusankoskella torstaina, kun kauden toiseksi viimeinen speedwayn SM-liigan ottelu pärähtää käyntiin kello 17.30 ajajaesittelyllä. Oman kylän kuljettajista mukana radalla ovat Timo Lahti, Tero Aarnio, Jooa Partanen ja Niklas Säyriö, jotka kuukausi sitten olivat kaikki henkilökohtaisen SM-finaalin seitsemän parhaan joukossa.

SPEEDWAYN SM-LIIGA 4/6 2021, SARJATAULUKKO (7.9.2021)

  1. Porin Nopea Racing 4 ottelua +161 pistettä, 18 sarjapistettä
  2. Ampiais-Ankkurit 4 (+130) 16
  3. Kojootit 4 (+101) 13
  4. Kotkat 4 (+50) 8
  5. Wasamat 4 (+35) 5

Otteluvoitosta joukkue saa viisi pistettä ja toiseksi sijoittunut neljä, sitten kolme jne… Kaikki on siis edelleen auki mitalien värien suhteen.

Lahden ja Partasen Porin Nopea Racing johtaa SM-liigaa ennen loppuviikon tuplakierrosta, mutta varaa löysäilyyn ei silti ole. Aarnion ja Säyriön Ampiais-Ankkurit maustettuna SM-hopeaa ajaneella Jesse Mustosella on varmasti valmiina hyökkäämään ohitse, jos paikkaa tarjotaan. Moottoriurheilussa ei mikään ole mahdotonta, kuten kuluneelta kaudelta ja myös speedwaysta hyvin muistetaan.

Liput Kuusankosken Kymin kentälle maksavat 15 euroa, alle 15-vuotiaat ovat tervetulleita seuraamaan ottelua ilmaiseksi. Tervetuloa kaikki mukaan!

SPEEDWAY SM-LIIGA 2021 KOKOONPANOT, OTTELU 5 KUUSANKOSKI 9.9.

  • AMPIAIS-ANKKURIT: 1) Jesse Mustonen, 2) Tero Aarnio, 3) Niklas Säyriö ja jj Tomi Nevanperä
  • PORIN NOPEA RACING: 1) Timo Lahti, 2) Timi Salonen, 3) Jooa Partanen ja jj Rami Setälä
  • KOTKAT: 1) Roni Niemelä, 2) Aadam Seermaa EE, 3) Seppo Pitkämäki ja jj Pessi Sillanpää
  • WASAMAT: 1) Max Koivula, 2) Topi Mustonen, 3) - ja jj Jari Mäkinen
  • KOJOOTIT: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Toni Hyyryläinen ja jj Juho Ruuska

Torstain ottelun jälkeen ei juuri pyöränpesua enempää aikaa kuljettajille anneta, sillä speedwayn SM-liiga päättyy kauden 2021 osalta Tampereen Kaanaassa ajettavaan otteluun. Lauantain ottelun ajajaesittely alkaa kello 14.00, liput 10 euroa portilta (mieluiten käteisellä) ja alle 15-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Pirkanmaan alueella johtavat tartuntatautiviranomaiset ovat antaneet tapahtumalle vahvan maskisuosituksen, johon paikalle saapuvan yleisön toivotaan varautuvan!