Sixi käynnistyy maanantaina

Kuva
Dario Agrati
Enduromaajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailu, International Six Days Enduro, ISDE, tai suomalaisittain tuttavallisemmin Sixi. Sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tämän vuoden Sixi on järjestyksessään jo 96. Perinteitä on siis vaikka muille jakaa. Tällä kertaa kilpailu järjestetään Le-Puy-en-Velayssa, Ranskassa. Le-Puy-en-Velay sijaitsee Haute-Loiren alueella noin 130 kilometriä Lyonista lounaaseen. Alue on enduron harrastajille tuttu, sillä niin Le-Puyssa kuin lähiseuduillakin on ajettu MM-sarjan kilpailuja ja myös Sixi on ajettu lähistöllä kahdesti. Kisa käynnistyy maanantaina kello 9:00 Suomen aikaa ja siitä alkaa raskas, kuuden päivän mittainen urakka, jonka jälkeen päästään kruunaamaan kolme joukkuetta maailmanmestareiksi. Mestaruuksistahan ajetaan kolmessa luokassa, trophy, junior ja naiset.

Kilpailu

Kilpailun varikko sijaitsee Le-Puyn lentokentällä Loudesissa, 12 kilometriä kaupungista luoteeseen.    Ensimmäisen ja toisen päivän reitti on sama, kuten aina Sixillä. Se suuntautuu länteen ja sillä on pituutta noin 220 kilometriä. Reitillä on viisi maastokoetta, jotka kaikki ovat crossityyppisiä. Päivällä on pituutta vajaat seitsemän tuntia.

Kolmas ja neljäs päivä ajetaan uudella reitillä. Nyt kilpailijat suuntaavat kohti etelää. Myös eteläisen lenkin mitta on noin 220 kilometriä. Jälleen ajettavana on viisi maastokoetta, joista endurotestejä on kaksi ja crossitestejä kolme. Päivällä on mittaa seitsemän tuntia.

Viidentenä päivänä ollaan jälleen uudella reitillä ja nyt suunta on kohti pohjoista. Päivä on taas seitsemän tunnin pituinen, mutta ajomatka jää alle 200 kilometrin. Nyt crossitestejä on kaksi ja endurotestejä kolme, joskin ensimmäinen endurotesti ajetaan päivän päätteeksi uudelleen.

Sixi päättyy perinteisesti loppucrossiin. Rata sijaitsee aivan varikon vieressä.

Suosikit

Trophyjoukkueiden mestaruudesta lähtee kisaamaan 22 nelimiehistä joukkuetta. Ennakkosuosikkia on vaikeaa nimetä, sillä monella maalla on mukana vahva nimimiesten joukkue.

Hallitseva mestari Italia tulee Ranskaan tuoreen E1-luokan maailmanmestarin Andrea Veronan johdolla ja on varmasti vaikea voitettava. Viime vuoden hopeajoukkue Espanja lähtee puolestaan jahtaamaan mestaruutta kaksi viimeistä MM-kisaa voittaneen Josep Garcian johdolla. Viime vuoden pronssijoukkue USA:n kuljettajista ei ole kukaan ajanut tämän vuoden MM-sarjaa, mutta huonoa joukkuetta sieltä ei Ranskaan lähetetä ja onhan Kailub Russelilla kokemusta Sixin voittamisesta vuodelta 2019. Iso-Britannia lähtee mestaruusjahtiin moninkertaisen maailmanmestarin Steve Holcomben johdolla, eikä unohtaa kannata myöskään Ranskaa, etenkin koska joukkueella on kotikenttäetu. Podiumille tähyävät myös Espanja, Ruotsi ja Australia.

Suomen joukkueelta ei mestaruutta odoteta, mutta aina kannattaa muistaa, että Sixillä ei mikään ole koskaan varmaa. Suomi lähtee kisaan nelikolla Pyry Juupaluoma, Eemil Pohjola, Antti Hänninen ja Peetu Juupaluoma.

- Pätkiä on kävelty nyt oikein urakalla. Tultiin tänne taas pari päivää muita myöhemmin, niin on saanut kävellä ihan tosissaan. Pätkät ovat suurimmaksi osaksi peltoa, joissa on välillä joku metsäsaareke, tuollaista perusranskalaista. Täällä on kaikki kunnossa ja pyörät on katsastettu. Minulla oli pikku ongelma, kun käsiohjelmassa oli eri numero kuin se jolla ajan. Kun selvittelin sitä ilmoittautuessa, niin eivät meinanneet antaa minulle lainkaan ranneketta, mutta selvisihän sekin sentään. Maanantaina sitten aloitetaan kisa ja kyllä me ainakin kymmenen joukkoon tähtäämme. Henkilökohtainen tavoite on päästä 20 joukkoon. Pikkuisen voisi kyllä sataakin, ettei ainakaan pölyäisi kovin paljon, Eemil Pohjola toivoi.

Juniorit

Junioritrophyssa on mukana 16 kolmimiehistä joukkuetta. Ykkössuosikin viitan uskaltaa melkein heittää ranskalaisten varikkopilttuuseen, ainakin jos katsoo asiaa MM-sarjan perusteella. Joukkuetta tähdittävät jo mestaruuden varmistanut Zach Pichon sekä sarjakolmonen Luc Fargier. Joukkueen kolmas lenkki Antoine Alix on sen sijaan arvoitus, mutta eihän Ranska joukkueeseen taatusti hidasta miestä laita.

Hitaita miehiä ei ole myöskään Suomen joukkueessa. Roni Kytönen on MM-sarjassa toisena ja Samuli Puhakainen puolestaan Youth-luokassa MM-kolmosena. Kolmantena miehenä on Hermanni Haljala, joka on myös napsinut tasaisesti MM-pisteitä, joten ilman ongelmia mitali pitäisi olla selviö, eikä mestaruuskaan mitenkään mahdottomuus.

- Eipä tässä mitään. Täytyy vain sopeutua paikalliseen ruokakulttuuriin. Keli on hyvä, parikymmentä lämmintä, sanoisinko, että täydellinen endurokeli. Reitti on vain tosi kuiva, sade ei yhtään haittaisi. Kaikki maastokokeet on kävelty. Siinä on muutama vähän pidempi pätkä, ehkä 7-8 kilometriä, mutta vastaavasti on myös tuollaisia 3-5 kilometrin pätkiä. Laskimme tuossa, että päivässä ei varmaan tule kuin puolisen tuntia pätkäaikaa. Siirtymää on sitten senkin edestä. Oma kuntoni on koko ajan menossa koronan jäljiltä parempaan päin. Ei tässä paljon ajoa ole takana, mutta eiköhän tuossa kuuden päivän aikana saa juonesta kiinni. Olen ainakin jaksanut hyvin kävellä pätkiä. Joukkueella on kaikki hyvin ja parhaamme tulemme tekemään ihan varmasti, maastokokeen varrelta tavoitettu Haljala kertoi.

Kolmas joukkue, jonka menoa kannattaa seurata on Italia. Koko kolmikko on ajanut hyvin MM-sarjassa ja ennen kaikkea myös tasaisen varmasti, joka on pitkässä kisassa tärkeää. Myös Espanjan, Ruotsin, USA:n ja Iso-Britannian joukkueet ovat tähyämässä podiumille, ketään muita kuitenkaan unohtamatta.

Naisten luokassa on mukana kahdeksan joukkuetta ja ennakkosuosikkina on Iso-Britannia, mutta mestaruutta haluavat myös ainakin Australia, USA, Ranska ja Espanja.

Kerhot

Ranskassa ajetaan myös kerhojoukkueiden mestaruudesta. Ennakkosuosikkia ei kannata lähteä lähes 120 joukkueen joukosta edes arvaamaan. Joka tapauksessa nimekkäin joukkue tulee ainakin Ranskasta ja kantaa nimeä Dream Team. Kolmikon muodostavat Pela Renet, Antoine Meo ja Christophe Nambotin. Miehillä on yhteensä 10 henkilökohtaista maailmanmestaruutta ja jokainen on päässyt juhlimaan Sixillä useampaan kertaan myös Ranskan maailmanmestaruutta.

Suomesta paikalla on kaksi kerhojoukkuetta. Dynaset Hydraulics Finlandin kolmikon muodostavat Reijo Karppinen, Juha Mutanen ja Juha Piiroinen. Team RX Moton kolmikossa ajavat puolestaan Janne Leander, Janne Rantanen ja Janne Mukkala.