Sisun voitto Ruotsiin

Magnus Thor taiteili Sisu Extremen voittoon tänään.
Kuva
Jani Hovi
Magnus Thor vei odotetusti tänään kaasutellut Sisu Extremen nimiinsä. Päivän yllättäjä oli nuori Jeremias Niemikorpi, joka aloitti lajin harrastamisen vuosi sitten ja ajoi tänään kisan kakkoseksi.

Sisu Extreme kaasuteltiin tänään jo kolmatta kertaa. Sisu Enduro ry:n järjestämässä kilpailussa mukana nähtiin tänä vuonna reilusti yli 100 kuljettajaa ja tälle vuodelle uutena luokkana kisaan mukaan otettu hopealuokka osoitti myös tarpeellisuutensa, sillä siinä mukana nähtiin yli 40 kuljettajaa. Päivän kilpailu vietiin läpi mahtavassa säässä yleisön kannalta, mutta kun lämpömittari näytti iltapäivällä 26 astetta, oli päivä rankka kuljettajille.

Kolmantena tänään reitille startannut Magnus Thor nousi pian letkan kärkeen ja ryhtyikin tekemään nopeasti eroa takana tuleviin. Tänä vuonna Red Bull Erzbergrodeo-kilpailussa sijalle 54. ajanut ruotsalainen hallitsikin kisaa koko neljän tunnin ajan. Thor sai vaikeatkin paikat näyttämään ajettavilta ja näytti katsojille loistavaa kytkimen ja kaasun hallintaa haastavissa kohdissa. Thor ehti kisan aikana ohittaa 17 checkpointtia ja ajoi selvään voittoon.

thor

Magnus Thor.

- Tämä oli todella hieno kisa ja oli mahtavaa voittaa. Reitti oli todella rankka ja oikeastaan missään ei saanut levätä, ja se teki kisasta raskaan. Esimerkiksi vaikkapa Erzbergissä on todella vaikeita paikkoja, paljon vaikeampia kuin täällä, mutta niiden vaikeiden paikkojen välissä ajetaan välillä tienpohjia. Täällä ei sellaista ole, vaan koko ajan on kivikkoa ja tarkasti ajettavia paikkoja. Mutta kisa oli hieno ja toivottavasti olen jälleen ensi vuonna täällä mukana, Thor riemuitsi.

Päivän suomalainen yllättäjä oli toiseksi ajanut Jeremias Niemikorpi, joka jäi kolmen ceckpointin päähän Thorista. 23-vuotias Niemikorpi aloitti ajamisen vasta vuosi sitten, mutta on kivunnut todella vauhdilla hard enduron Suomen kärkeen. Skeitti-tausta omaava Niemikorpi omaa todella hyvän tasapainon ja onkin hänen vahvuutensa.

- Tänään tarkoitukseni oli voittaa Jukka Pylväs ja siinä onnistuin. Yritin ajaa koko päivän tasaisesti ja olla liikkeessä kaiken aikaa, ilman suurempia virheitä. Ja siinä onnistuin, Niemikorpi iloitsi.

niemikorpi

Jeremias Niemikorpi.

Jukka Pylväs olikin kisan ensimmäisellä kierroksella kakkosena, mutta toisella kierroksella Pylväs väsähti ja sortui virheisiin, menettäen paljon aikaa. Kisan loppupuolella Pylväs kiri Niemikorven eroa kiinni, mutta virheet pudottivat hänet kolmen minuutin päähän.

- Olin aika puhki toisella kierroksella, mutta onneksi sain sitten juotua ja lisää energiaa. Tänään tuli kyllä vähän sählättyä ja olin itselleni välillä todella vihainen, Pylväs nauroi.

pylväs

Jukka Pylväs.

Ruotsin Bjarte Wiik oli kisan puolessa välissä kakkosena, mutta näytti väsyvän lopussa ja tuli neljäntenä maaliin. Toni Toukola johti kisaa alussa, mutta hänenkin vauhti putosi loppua kohti ja Toukola oli kisan viides.

Hopealuokassa voitto saatiin Suomeen, kun eilisellä prologillakin nopeimman ajan ajanut Tom Nordman vei voiton yli kahdeksan minuutin turvin ennen Rünno Jõeääria. Kristian Kuill oli kolmas.

nordman

Tom Nordman.

Alla molempien luokkien kärjen tulokset.