Sisu Extreme kerää osallistujia myös Ruotsista ja Baltiasta

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Ensi viikonloppuna ajettavaan Sisu Extremeen on tulossa kuljettajia tänä vuonna myös Ruotsista ja Baltian maista.

Tartuntatautiviranomaiset ovat antaneet vihreää valoa kilpailun järjestämiselle niin kilpailijoiden kuin yleisönkin osalta. Viime syksynä kilpailu keräsi paikan päälle Ellivuoreen yli 1500 katsojaa. Maastossa tapahtuva kilpailu antaa mahdollisuuden pitää huolta riittävistä turvaväleistä. Muutoin olemme huolehtineet mm. wc tilojen jatkuvasta hygieniasta.

Viivalla nimimiehiä tänäkin vuonna

Moninkertainen moottoripyörä trialin suomen mestari Timo Myöhänen otti haasteen vastaan ja tulee ajamaan SISU Extreme enduro -kilpailun ilman aiempaa enduro kokemusta. Extreme enduron mainetta maailmalla niittänyt Aleksi Vilkko osallistuu myös kilpailuun nyt toistamiseen. Viime vuodesta poiketen saamme mukaan myös muutaman extreme lajia aktiivisesti harrastavan ruotsalaisen kuljettajan virolaisten lisäksi.

Mitä on SISU Extreme Enduro

SISU Extreme enduro on Cross Country extreme enduro kilpailu Ellivuori Ski:n upeissa rinteissä 27. – 28. elokuuta 2021. Katsojille on luvassa toiminnantäyteinen kilpailu, jollaista on harvoin tarjolla näin upeissa maisemissa! Tänä vuonna olemme panostaneet entistä enemmän yleisöystävällisyyteen ja muokanneet reittiä kulkemaan enemmän rinnealueella.

Kilpailun virallinen yhteistyökumppani KTM Nordic mahdollistaa KTM, Husqvarna ja GASGAS -pyörien koeajo mahdollisuuden. Niin ikään ajettavana ovat Beta ja Kawasaki enduropyörät. Perheen pienimmille tarjolla ovat Stacyc sähköiset potkupyörät!

Yhteistyökumppanimme Kiskokabinetti valtatie 12 varrella Ellivuoren risteyksessä tarjoaa polttoaine-edun lauantaina kaikille tankkaajille! Kilpailualueella Liekorannan Ronski Street Food auto tarjoaa maukasta evästä koko kilpailupäivän ajan.

Paikan päälle koko perheen voimin!

Kilpailun prologi eli karsinta ajetaan perjantaina 27.8. klo 16.00 ja klo 18.00. Prologin perusteella muodostuu lähtöjärjestys lauantain kilpailuun. Kilpailu starttaa lauantaina 28.8. klo 11.00. Kuljettajat lähtevät noin 8 kilometrin reitille 10 sekunnin välein. Kilpailuaika on 4 tuntia + 1 tunti reitillä olevien maaliintuloon. Reittiä on hieman muutettu viime vuodesta ja yleisölle on entistä enemmän nähtävää Ellivuori Ski:n huikeissa maisemissa.

Kilpailun seuraamista helpottaa Thingsee -liveseuranta, jonka ansiosta katsojat pystyvät helpommin hahmottamaan kilpailijoiden sijainnin reitillä.

Kilpailun nettisivut www.sisuextreme.fi josta tarkemmat tiedot reitistä, säännöt sekä ilmoittautumisohjeet. Kilpailun online reittikartta on nyt myös julkaistu.