Sinisalo, TSMU Extreme Areena ja 24MX mukaan MX-liigaan

Teksti
Kuva
Marko Vihriä
Jo aiemmin MX-liigan yhteistyökumppaneiksi ovat lähteneet Arai, Duell, Kawasaki, KTM, Mitas, Motonet, OFFROADPro, Storm Motor sekä Yamaha. Nyt ne saavat seuraa sarjan yhteistyössä Sinisalolta, Turun Seudun Moottoriurheilijoiden (TSMU) Extreme Areenalta sekä 24MX:ltä.
 
- On todella hienoa huomata, että kansallisen sarjan ja sen kuljettajien tukeminen kiinnostaa suomalaista offroad-alaa laajalti. Kaikki yhteistyökumppanit ovat lähteneet mukaan suurella innolla ja osoittaneet halunsa kannustaa kuljettajia, MX-liigan turkulainen promoottori Marko Vihriä, 33, kiittelee.
 
TSMU on yhteistyökumppaneista ainoa yhdistys, joka on tukemassa koko MX-liigakautta. TSMU hallinnoi Raisiossa tiettävästi maailman ainoaa maanalaista sisämotocrossrataa, Extreme Areenaa, joka tarjoaa kesäiset olosuhteet harjoittelulle ympäri vuoden. Seura palkitsee MX-liigan jokaisessa osakilpailussa luokkavoittajat ilmaisella kertalipulla Extreme Areenalle.
 
- Seuramme tekee aktiivisesti töitä harrastajien parissa Turun alueella, mutta myös eri puolilla Suomea. Koemme tärkeäksi olla mukana MX-liigassa, joka on niin sanottu harrastajien kilpasarja. SM- ja Suomen Cup -kuljettajat ajavat maamme huipulla, mutta MX-liigassa mukana olevat luokat ja kuljettajat muodostavat kotimaisen motocrossin kantavan ja laajan pohja, TSMU:n puheenjohtaja Harri Riitamo selvittää.
 
Hyvinkään Moottorikerho (HyMK) isännöi MM-sarjan pääluokkien, MX1 ja MX2, osakilpailua 12.-13. heinäkuuta Hyvinkäällä. HyMK on aktiivinen kilpailujärjestäjä sekä nuorisotyön tekijä, ja nyt seura haluaa palkita MX-liigassa menestyviä, nuoria kuljettajia lahjoittamalla Tornion ja sitä viikkoa myöhemmin seuraavan Rovaniemen MX-liigan osakilpailuissa MM-vapaalippuja. Näin juniorit pääsevät seuraamaan motocrossia maailman huipulta ja näkemään idoleitaan radalla.
 
MX65- ja MXJ-luokkien yhteistulosten voittajat saavat kummassakin osakilpailussa koko viikonlopun vapaalipun sekä varikolle pääsyyn oikeuttavan lipun Hyvinkään MM-osakilpailuun. Lisäksi HyMK palkitsee vastaavasti Torniossa sunnuntaina MXC/A-luokan Suomen Cup -osakilpailuvoittajan.
 
Torniolainen Citymarket puolestaan piristää MX-liigan perjantain palkittavia jakamalla kaikkien kolmen luokan kymmenelle parhaalle karkkipussit sekä järjestäjäseura Polar Cross Moottorikerhon talkooväelle kahvit ja pullat.
 
MX-liigakauden neljäs osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Torniossa. Samalla radalla järjestetään sunnuntaina MX1-luokan SM-osakilpailu sekä MXJ- ja MXC/A-luokkien Suomen Cup -osakilpailut.