Silve Racing neljän kuljettajan voimin Honkajoella

Teksti
Jere Haavisto avasi kotimaisen kisakauden voitolla.
Kuva
Jani Hovi
Jere Haavisto ajoi tänään voittoon Honkajoella. Silve Racingin oli kilpailussa mukana yhteensä neljän kuljettajan voimin ja tässä heidän tunnelmat.

Silve Racing KTM -kuljettaja Jere Haavisto palasi tänään loukkaantumisen jälkeen kilparadoille ja ajoi selvään voittoon Honkajoella TOP250-luokan avauskilpailussa. Ylöjärveläinen oli nopein aamun aika-ajossa sekä voitti molemmat kilpailuerät selvästi ennen Juuso Matikaista ja Emil Silanderia.

- Selkä rajoitti vielä ajamista jonkin verran, mutta ihan hyvät erät sain kuitenkin ajettua. Nyt yritetään saada selkää paremmaksi Tampereelle. Rata oli haastavassa kunnossa ja pattia oli paljon varsinkin toisessa erässä, Jere Haavisto kommentoi.

Tiimin toiseksi nopein kuljettaja oli tänään Teemu Makkonen, joka kirjasi aika-ajon kahdeksannen sijan jälkeen eräsijat 13. ja kymmenen.

- Kauden eka kilpailu vedetty Honkajoella. Erittäin raskasta oli, mutta päivän kuluessa sai ajosta paremmin irti. Toisen erän tulokseen olen tyytyväinen ja pystyin ajamaan jo hieman paremmin, vaikka rata olikin haastava. Hyvä ensimmäinen kisa, jossa puuduttaa paikkoja, Teemu Makkonen kertoi.

Joona Kukkonen oli tänään vahvempi MX2-luokan kuljettajista, kun ajoi aika-ajossa yhdeksänneksi ja kirjasi eräsijat 16. sekä 11.

- Kauden ensimmäinen kilpailu takana ja oli aika rikkonaiset erät. Varsinkin ensimmäisessä erässä kädet veti aivan loppuun ja siihen asti meni ihan ok ajo. Toisessa erässä hiukan paremmin. Ensiviikonloppuna sitten Kaanaaseen parantamaan, Joona Kukkonen totesi.

Eliel Lehtinen teki erissä tänään vahvaa nousua, mutta päivän kokonaistulos jäi toisessa erässä kierroksen vajaaksi, kun hän joutui keskeyttämään rajun kaatumisen jälkeen.

- Vähän vaihteleva päivä Honkajoella, mutta koko ajan mentiin eteenpäin. Ekassa erässä nousua koko erän ja maalissa sija 9. Toisessa erässä joku kaatui eteen lähdössä ja siitä liikkeelle viimeisten joukossa. Kovaa nousua yhden kaatumisen kanssa sijalle 9. taas, mutta viimeisillä kierroksilla isot lipat. Ensiavussa todettiin, että selvittiin pelkillä suurilla pinta naarmuilla! Vauhti on kyllä siellä, kun saa taas vaan kisarutiinia alle, Eliel Lehtinen kertoi.

Seuraavaksi Silve Racing -kuljettajat ovat vauhdissa ensi viikonloppuna Tampereella, kun motocrossin SM-sarja alkaa lauantaina Tampereen Kaanaan radalla.