Sihvonen: "Sydämeni murtuu, jos en pysty ajamaan joukkue MM-kilpailua"

Kuva
Jani Hovi
Miro Sihvosen sunnuntai Hyvinkäällä päättyi ennen aikojaan, kun mies ei pystynyt ajamaan kuin enismmäisen erän alun.

Aivotärähdysten jälkioireista edelleen kärsivä Miro Sihvonen joutui keskeyttämään ensimmäisen erän eikä startannut toiseen erään.

- Tässä kävi nyt vähän niin kuin saattoikin olettaa. Eli minulla ei keskittyminen pysy kuin maksimissaan kymmenen minuuttia ja niin se meni nytkin. Vauhti oli alussa ihan hyvää ja siihen voin olla melko tyytyväinen, kun tietää mitä tässä on takana. Olen ollut käytännössä kaksi kuukautta ajamatta ja ennen tänne tuloa olen ollut pyörän päällä vain pari kertaa. Nään alkuviikosta neurofyssaria kenen kanssa olen aloittanut työskentelyn. Juttelemme hänen kanssa mitä tulevaisuuden kanssa tehdään. Tiimi oli sitä mieltä, että nyt pidetään taukoa ja yritetään saada tämä kuuppa kuntoon.

Sihvosella olisi kova halu näyttää osaamistaan, mutta tällä hetkellä hän ei voi kuin kuunnella terveydenhuollon ammattilaisia.

- Minulla on ollut hirveä hinku päästä joukkue MM-kilpailuun, mutta katsotaan nyt mitä ammattilainen on mieltä. Jos hän sanoo, ettei se tule onnistumaan niin sydämeni murtuu, mutta katsotaan nyt rauhassa.

Ensimmäisessä erässä Sihvonen ennätti ajaa hetken aikaa kilpaa, kunnes ajovirheiden myötä mies ymmärsi viheltää pelin poikki.

- Startti oli tosi huono, kun järjestäjät taisivat tajuta, että ensimmäinen mutka täytyy tasata tosi pitkälle. Nyt sieltä ei pystynyt ollenkaan kiertämään vaan ajauduin melkein ulos radalta. Ajo oli ihan hyvää muutaman kierroksen, muuta siitä se alkoi taas menemään huonommaksi. Pysyin ehkä liian pitkään radalla, kun ei siinä ajamisessa ollut enää mitään järkeä.

Sihvosen jatkon ympärillä on nyt paljon kysymysmerkkejä, mutta myös paljon tukea.

- Tiimi on ollut tosi hienosti minun takana ja he ovat yrittäneet rahoitella minua. Enemmän minä olen tässä puskenut itseäni väkisin ajamaan. Jos tästä viikonlopusta ei muuta hyvää saanut, niin ainakin oli todella mahtavaa, kun yleisöä oli tullut niin paljon katsomaan. Nyt kun en päässyt ajamaan toista erää, niin ehdin antamaan faneille aikaa. Vaikka en täällä pystynyt antamaan radalla parastani niin fanit ovat olleet hienosti tukena, Sihvonen kiitteli.