Sihvonen paras suomalainen avauspäivänä

Miro Sihvonen oli päivän paras suomalainen Kegumsissa.
Kuva
Jani Hovi
Miro Sihvonen oli avauspäivän paras suomalainen kuljettaja Latvian EM-motocrossissa.

EMX Open-luokan kausi polkaistiin tänään käyntiin Kegumsissa, aurinkoisessa säässä. Avauskilpailun nimi oli suomalaisittain Miro Sihvonen, joka oli päivän yhteistuloksissa viides. Parempaankin oli edellytyksiä, mutta Sihvonen sai ensimmäisessä erässä viiden sijan rangaistuksen liian kovien äänien vuoksi ja se pudotti miehen sijoitukset erässä kymmenenneksi. Toisessa Sihvonen onnistui hyvin startissa ja oli kärkikahinoissa mukana koko erän ajan, ollen maalissa kolmas.

Päivän toiseksi parasta vauhtia suomalaisittain piti Kim Savaste, joka oli päivän totaalin kuudes. Heikkojen starttien kanssa tuskaillut Savaste oli ensimmäisen erän seitsemäs ja toisessa erässä viides. Juuso Matikainen oli päivän kahdeksas, ollen ensimmäisessä erässä puolestaan hienosti viides ja toisessa erässä yhdeksäs. Rene Rannikko ei onnistunut aika-ajoissa parhaalla mahdollisella tavalla ja sai huonon starttipaikan. Rannikko teki parhaansa ja oli ensimmäisessä erässä 16. ja toisessa erässä 14. Totaalissa Rannikko oli 15.

EMX Open-luokan päivän ykkönen oli Latvian Tom Macuks, joka voitti molemmat erät. Karel Kutsar oli molempien erien kakkonen ja Andero Lusbo totaalin kolmas.

EMX250-luokka oli myös tänään radalla ja suomalaisista oli mukana Kimi Koskinen. Koskinen ajoi itsensä aika-ajoista mukaan kisaeriin, mutta hänen puomipaikkansa ei ollut paras mahdollinen. Ensimmäisessä erässä huonon startin jälkeen Koskinen nousi lopulta sijalle 22. Toisessa erässä nuorukainen joutui keskeyttämään kaatumisen vuoksi. Luokan päivän ykkönen oli Thibault Benistant, ennen Mattia Guadagninia ja Isak Giftingia. Viron Jörgen-Matthias Talviku oli päivän totaalin neljäs.

Tässä suomalaisten kommentit ensimmäisen EM-päivän jälkeen.

Miro Sihvonen

Nyt huomasi sen, että sama tempo millä Suomessa ajaa, ei riitä täällä. Kuskit ovat niin tasaisia, että koko ajan pitää ajaa vaan täysillä. Ensimmäinen erä oli vähän sellaista perustekemistä koko ajan ja olin maalissa viides. Sitten minut otettiin sattumanvaraisesti äänenmittaukseen ja pyörän äänet olivat liian kovat, josta sain viiden sijan rangaistuksen. Sitten meinasin myöhästyä toisen erän startista, kun olin katsonut erän alkamisajan väärin. Isäni oli pyörän kanssa lähtökarsinassa ja soitti meille autolle, että täällä on nyt viisi minuuttia aikaa. Minulla ei ollut edes ajovaatteita päällä siinä vaiheessa ja sitten alkoi hirveä kiire. Onneksi kerkesin juuri ja juuri starttiin mukaan. Ajo oli parempaa toisessa erässä, kuin ensimmäisessä erässä. Olen tavallaan tyytyväinen päivään, mutta tiedän, että pystyn paljon parempaan ja toivonkin, että tiistaina onnistun paremmin.

Juuso Matikainen

Aamun vapaissa harjoituksissa ajo kulki kohtuullisesti ja sain rataan hyvän fiiliksen. Aika-ajoissa en saanut aluksi puhdasta kierrosta ja sitten vielä kaaduin seuraavalla kierroksella. Olin lopulta aika-ajon 11. Ensimmäisessä erässä sain hyvän startin ja olin neljäs. Alussa menetin muutaman sijan, ennen kuin sain rennon ajon päälle. Ajoin lähes koko erän seitsemännellä sijalla, mutta viimeisellä kierroksella joku kaatui edestä. Sitten kun Miro sai vielä äänien takia rangaistuksen, nousin viidenneksi. Toisen eräs startti oli huono ja ensimmäisissä kurveissa tulikin vähän kontaktia ja oli sijoilla 15-20. Ajo kulki hyvin ensimmäiset 20 minuuttia, jonka jälkeen puuduin ja rupesin ajelemaan niin hiljaa, että oikein hävettää. Kokonaisuutena olen päivään tyytyväinen ja etenkin ensimmäiseen erään.

Rene Rannikko

Aamu meni rataan tutustuessa ja rata oli minulle hieman tekninen. Aika-ajoissa olin 20. Ensimmäisessä erässä ajauduin startissa ulos ja olin noin 20. Tein nousua koko erän ja pääsin jyvälle hommasta. Ajoin oman nopeimman kierroksen erän lopussa ja olin maalissa 16. Toisen erän startti oli parempi ja olin 14. Kolmannella kierroksella tein ison virheen ja menetin muutamia sijoja. Nousin sitten jälleen siitä ja olin maalissa 14. Tiistain täytyy parantaa aika-ajoa, jotta saan paremman paikan puomille.

Kim Savaste

Olen pettynyt päivään, eikä tulos ole yhtään sitä mitä odotin. Olin aika-ajoissa kahdeksas, mutta ne eivät ole menneet muutenkaan normaalisti hyvin, joten en ollut huolissani. Molempien erien startit olivat huonoja. Ensimmäisessä erässä tuli osumia parissa ensimmäisessä kurvissa ja sitten joku ajoi kylkeen kolmannessa kurvissa ja ajauduin ulos radalta, ja lähden oikeastaan viimeisenä jatkamaan matkaa. Toisessa erässä olin startin jälkeen 12. ja nousin siitä sitten viidenneksi.

Kimi Koskinen

Aika-ajoissa ensimmäinen kierrokseni oli nopein, mutta sekään ei ollut täydellinen. Toiseksi viimeisellä kierroksella yritin vielä ja aika olikin parantumassa, mutta veden viimeisessä kurvissa vallin yli. Puomipaikalta 38. sain ensimmäisessä erässä katastrofaalisen startin, mutta ajo tuntui hyvältä koko erän ajan ja tein hyvän nousun, ollen maalissa 22. Toisessa erässä startti oli yhtä huono ja toisessa kurvissa ajoi edellä kaatuneen kuljettajan päälle. Lähdin jatkamaan aivan viimeisten joukossa, mutta sitten kaaduin itse alussa ja jouduin keskeyttämään. Jo valmiiksi kipeä käsi otti osumaa, mutta ei mitään vakavampaa.